Vrijwilliger in beeld

Vrijwilliger in beeld van het TOG

Sinds enkele jaren heeft het TOG waar ik als vrijwilliger werk, een vaste rubriek op haar website en FAcebookpagina: Vrijwilliger in beeld. De spotlights worden dan op een van de vele vrijwilligers gezet.

En ditmaal was ik aan de beurt! Ik heb een leuk gesprek gehad met de opbouwwerker die er daarna een samenhangend geheel van wist te maken.
Ook op deze manier leren de vrijwilligers elkaar beter kennen maar ook krijgt de ‘buitenwereld’ een indruk van wie er werkzaam zijn bij het TOG.
Vrijwilliger Kim

Als u het artikel wilt lezen bezoekt u deze pagina: Interview met Kim.

Klantenservice zonder service van het Kruidvat

Bedankt voor uw medewerking, Kruidvat!

Boos, knalt deur dicht

Vandaag gaat de koude douche naar het #Kruidvat. Ik stuurde laatst een mail naar de klantenservice omdat ik op hun site niet kon lezen van welke aanbiedingen ik gebruik kan maken tegen inlevering van mijn spaarpunten. Ze gebruikten afbeeldingen zonder tekst en daar kan ik nou eenmaal niks mee en mijn computeraanpassing evenmin.
Erg jammer want ik was wel benieuwd. Wie weet konden zij het me mailen. Nou dat allemaal niet dus, ik kreeg deze reactie:

Beste mevrouw Van Iersel,

Hartelijk dank voor uw bericht.
U geeft aan dat onze website niet goed toegankelijk is voor mensen met minder tot geen zicht. Ik begrijp dat dat heel vervelend is.
U verwijst voornamelijk naar de verzilveracties die met afbeeldingen worden weergegeven.
Helaas is het voor ons niet mogelijk de algehele website toegangelijk te maken voor blinden.

Wel vinden wij dat u een erg belangrijk onderwerp aankaart en we zullen dit dan ook hoog op onze actielijst zetten.

Nogmaals bedankt voor uw bericht en ik wens u een fijne dag toe.

Vriendelijke groet,
Claire Colson
Kruidvat Klantenservice

******
Slaat met hakbijl in op pc
En bedankt voor de service Kruidvat. Ik heb er nog maar even een mailtje aan gewaagd, iets minder vriendelijk van toon ben ik bang. Wat een flauwekul; het is voor ons onmogelijk…. blablabla alles is mogelijk als je maar wilt. Eens zien of die actielijst van hun nog iets oplevert.

Bijzondere menukaart wordt uitgereikt aan Brasserie Anvers.

Speciale menukaarten tijdens Dag van de witte stok

De Oogvereniging afdeling Noord-Brabant en het Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties gaan op de Internationale Dag van de Witte Stok op 15 oktober ‘Aan Tafel’ bij Brasserie en biercafé Anvers. De aanvangstijd is 10.00 uur. Tijdens dit evenement willen we aandacht vragen voor toegankelijkheid in de horeca met name voor blinden en slechtzienden. Enkele toonaangevende horecagelegenheden in Tilburg zijn onderzocht op de mate van toegankelijkheid. Op deze dag worden de resultaten bekendgemaakt. Tevens worden ‘menukaarten’ uitgereikt met tips ter verbetering van de toegankelijkheid.

Ook een menukaart voor horeca binnenstad

Daarna gaan de ‘Witte Stokken’ en overigre belanghebbenden en geïnteresseerden in optocht naar de andere locaties om de resultaten met menukaart uit te reiken. Deze zijn: De Carrousel, Happy Italy, Meesters en Het Elfde Gebod.

Uit eten gaan of iets drinken buiten de deur: voor iemand die minder goed of niet kan zien maakt dat net zo’n belangrijk deel uit van het sociale leven als voor ieder ander. Maar in een donkere ruimte vol geroezemoes is het lastig om je weg te vinden, laat staan dat je de menukaart kunt lezen. Toch is het niet moeilijk voor een café of restaurant om ook gasten met een visuele beperking zich echt welkom te laten voelen. Dat kan al met eenvoudige maatregelen die niets tot nauwelijks iets kosten. De Oogvereniging heeft deze voor cafés en restaurants op een rij gezet in een handzame menukaart.
Menukaart in braille

De menukaarten worden op zaterdag 15 oktober 2016 uitgereikt in horeca gelegenheden in heel Nederland. Wij starten in Tilburg in Anvers aan de Oude markt, omdat zij al langer speciale aandacht hebben voor mensen met een beperking. Zo zijn afschuiningen gemaakt bij drempels, een rookvrij gedeelte op het terras, een speciale braille menukaart en is de bejegening van mensen met een beperking heel goed.
Menukaart in braille lezen

Internationale Dag van de Witte Stok

De Internationale Dag van de Witte Stok wordt elk jaar gehouden op 15 oktober. Tijdens deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van een zelfstandig leven van mensen met een visuele beperking. De witte stok staat hiervoor symbool. Dit jaar is het thema ‘Aan Tafel’ en worden de schijnwerpers op de horeca gericht. Zie ook:
www.oogvereniging.nl/dag-witte-stok .

voor meer informatie: TOG 013 468 61 65
TOG

Iedereen, met of zonder beperking is welkom om 10:00 bij Anvers!

Terugblik

Terugblik en het heden

We kunnen wel mindfull in het nu willen leven maar zo nu en dan denken we allemaal weleens terug. Een terugblik op dingen uit het verleden. Gebeurtenissen, mooie en verdrietige. Het verleden is onlosmakelijk verbonden met het heden, het bepaalt dat je nu bent wie je bent en hebt wat je hebt.

NU is het 28 april en op 28 april 1991 raakte ik betrokken bij een ernstig ongeluk dat mijn leven en dat van vele anderen totaal op zijn kop zette en ingrijpend heeft veranderd. Het was de laatste dag dat ik iets heb kunnen zien. Onvoorstelbaar, ja ook voor mij, nu 25 jaar later. Toen vonden sommigen dat ik geluk gehad had en blij moest zijn dat ik er nog was. Dat zag en voelde ik zelf toch anders.

Het heeft veel, heel veel tijd, tranen en doorzettingsvermogen gekost om daar blij mee te kunnen zijn, om te ervaren hoe mooi het leven nog steeds is en hoeveel het te bieden heeft.
Dit heb ik gelukkig niet alleen hoeven doen. Nog altijd ben ik mijn familie en vrienden ontzettend dankbaar voor hun onuitputtelijke steun. Bedankt

Passenger – Blind love