Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali

Op donderdag 24 februari is de Harriët Freezerring 2004 uitgereikt aan Ayaan Hirsi Ali. Deze emancipatieprijs wordt sinds 1978 door Opzij uitgereikt aan een vrouw of een groep vrouwen wier werk een bewustmakende en emanciperende invloed heeft. Ayaan Hirsi Ali krijgt de Harriët Freezerring 2004 op voordracht van Opzij -lezeressen voor haar inzet voor de emancipatie van vrouwen met een moslim achtergrond.
De bron was Opzij, de pagina is inmiddels verwijderd.

1 reactie

  1. Ik heb wat met emancipatie. Ik luisterde jaren geleden al graag naar “Wat zegt ze?”, een programma van VPRO-radio. Beide presentatrices bespraken diverse onderwerpen en gingen ook wel eens op pad voor reportage.
    Het werk van Ayaan Hirsi Ali ken ik niet. Tuurlijk hoor ik haar wel regelmatig via de radio, maar net als bij Pim Fortuyn vind ik de gedachten erg fragmentarisch.
    Als haar werk niettemin gunstig effect heeft, dan lijkt mij dat prima. Ze zorgt er inieder geval net als Pim Fortuyn voor dat er nieuwe thematiek op de politieke agenda komt. In dat radioprogramma werd alles wat rustiger gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.