Eerste Kamer steunt ratificatie

Eerste Kamer steunt ratificatie VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap

De Eerste Kamer heeft dinsdag 12 april 2016 met staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gedebatteerd over de ratificatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Het VN-verdrag bestaat uit een opsomming van bestaande rechten van personen met een handicap met een nadere uitwerking van die rechten en omvat tevens de verplichting dat verdragsstaten alle passende maatregelen nemen om te waarborgen dat redelijke aanpassingen worden verricht. Bij ‘personen met een handicap’ moet gedacht worden aan personen met langdurige fysieke, mentale, intellectuele of zintuiglijke beperkingen.

Lees het volledige artikel

Vn-verdrag voor rechten van mensen met een beperking

Hier deelt de Coalitie voor Inclusie nieuws, informatie en activiteiten over het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. De Coalitie heeft als missie om de implementatie van dit verdrag te realiseren en zo te werken aan een inclusieve samenleving.
www.coalitievoorinclusie.nl

Van Rijn: ‘Goedkeuring VN-verdrag heugelijk voor iedereen’

Niet alleen voor de twee miljoen Nederlanders met een beperking, maar voor iedereen is het een heugelijke dag. Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vandaag in de Senaat tijdens de behandeling van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.
Duim omhoog
De Eerste Kamer ging dinsdagavond unaniem akkoord met het ratificeren van het verdrag.

Volwaardig meedoen

Van Rijn: “Volwaardig meedoen door iedereen begint met volwaardige toegang voor iedereen. Hoe nodig dat is, bleek bijvoorbeeld vandaag. Veel mensen met een beperking die het debat wilden volgen, konden alleen na veel improvisatie in de Eerste Kamer aanwezig zijn. Het illustreert voor mij het belang van deze goedkeuring, we zullen er met z’n allen veel harder aan moeten trekken. En met dit verdrag in de hand kan dat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.