Kleine lettertjes

Kleine lettertjes vergroten

Met de Ctrl-toets + muis(wiel) kun je lettergroottes op veel websites aanpassen. Handig wanneer je ook de kleine lettertjes wilt lezen. Deze methode heeft helaas twee nadelen: het werkt niet op elke website en het werkt niet op afbeeldingen.

Computerscherm

Een programmaatje dat deze nadelen niet kent is EasyRead. Wanneer je EasyRead installeert, komen er twee knoppen bij in de werkbalk van Internet Explorer; één om in te zoomen en één om uit te zoomen. Daarmee kan alles dichtbij worden gehaald. Omdat EasyRead ook afbeeldingen vergroot is het handig in gebruik voor al die pagina’s met net te kleine thumbnails die je graag wat nader wilt bekijken.

EasyRead is hier gratis te downloaden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Internet

7 reacties

  1. Aanpassen kan ook via het browsermenu Beeld > Tekengrootte.
    De Vergrootglasoptie van Windows kan ook nog dienstdoen.

    Zelf denk ik dat het handig is om eerst de juiste schermresolutie in te stellen. Veel mensen denken hoe kleiner hoe beter en dat is natuurlijk leuk voor scherpe foto’s maar je krijgt er in Windows ook priegellettertjes van. Vervolgens is in Windows veel in te stellen als grotere tekst- en menu-letters of een beter kleurencontrast. Dat komt niet alleen ten goede aan de leesbaarheid van websites, maar ook Word en dergelijke worden beter leesbaar. Heel veel zit gewoon standaard in Windows, maar mensen nemen vaak de moeite niet om er eens goed mee te experimenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.