Live writer

Live writer

Onderstaand programma heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd. Maar voor de geïnteresseerden:

“Microsoft brengt nu Windows Live Writer op de markt waarmee u makkelijk een weblog bijhoudt. Het programma is gratis te downloaden en is slechts 4,7 MB groot. Het programma kan meerdere weblogs bijhouden, op onder andere Live-Spaces, Blogger, LiveJournal, TypePad en WordPress. Werken met Live Writer is een feest. Het is alsof u aan het tekstverwerken bent. Bent u bekend met Word, dan hebt u het binnen de kortste keren in de vingers. Voor het opmaken van pagina’s hoeft u geen verstand te hebben van HTML.

(N.B.: Voor de gevorderde gebruikers heeft het programma echter wel de mogelijkheid om de HTML-code te bekijken). Als u tevreden bent, drukt u op de knop ‘Publish’ en na enkele seconden staat uw nieuwste posting op uw website. Met een apart te installeren programma – Writer SDK – krijgt u extra mogelijkheden. Hiermee integreert u audio en video in uw weblog.

(Deze site is helaas opgeheven.)
Download

(Bron: PCM nov. 2006)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Internet

2 reacties

  1. Probleem is dat de mensen die met html om kunnen gaan helemaal mal worden van dit soort programma’s. Zelf gebruik ik dan ook het lieftste kladblok en zet ik de html-pagina via ftp op een website. Dat gaat in 1x goed zonder enig gezeur.

    Tegenwoordig heb ik webminlog die gebruik maar van SixApart. Dat doet alles voor je. Zo vernaggelt ie de font-instrukties. Als je die wilt gebruiken, moet je de wysiwyg-opmaak uitzetten en direct op opslaan drukken. Na elk gewijzigd of nieuw logje moetje via het designmenu een keer op ‘herpubliceren’ klikken anders wordt de bovenste regel voor vorige en volgende logje niet gemaakt. Dus alles automatisch valt erg tegen, je houdt er nog steeds een berg handwerk aan over.

  2. Ondanks dat ik WordPress, vooral in het begin niet makkelijk vond ben ik nu blij dat ik ermee werk. Als ik jouw verhaal zo lees over web-log.nl dan moet ik er niet aan denken daar nog te loggen. Lijkt me knap ingewikkeld. Nu heb ik nog een beetje het idee grip te hebben op wat ik doe en hoe het er uiteindelijk uit ziet.
    Voor de rest van mijn site werk ik ook met kladblok. toen ik jaren terug begon deed ik dat met Frontpage maar als je ziet hoeveel rommel dat achterlaat in je pagina’s wil je daar nooit meer mee werken, ik althans niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.