Categorieën
Kunst, cultuur en vrije tijd

RHYW, Webwinkel voor Engelstalige aangepaste boeken

RHYW, nieuwe webwinkel voor (Engelstalige) aangepaste boeken

Lezers van aangepaste lectuur die graag Engelse boeken lezen, kunnen sinds begin februari terecht bij de webwinkel ReadHowYouWant (RHYW). De online winkel kan een groot aantal boeken op aanvraag leveren als brailleboek, als Daisyboek, maar ook als grootletterboek, waarbij gekozen kan worden voor diverse lettertypen in verschillende diktes en formaten.

Bij de opening van readhowyouwant.com was er meteen keuze uit ca. 2000 titels in de Klassieke Bibliotheek en 800 titels van verschillende uitgevers, waaronder New World Library en Rosen Publishing.  Volgens woordvoerder Maureen Watts komen er maandelijks ongeveer 200 titels bij.

Ruim vier jaar geleden begonnen medeoprichters van RHYW Christopher Stephen en Greg Duncan te experimenteren met tekstformaat. Ze zochten naar praktische toepassingen voor mensen met leesproblemen. Inmiddels is er een technologie ontwikkeld waarmee bestaande boeken snel, goed en betaalbaar omgezet kunnen worden. Brailleboeken gaan bij Read How You Want de deur uit voor $7,99 en $9,99, daisyboeken voor $9,99.

De producten worden op aanvraag geleverd en het is mogelijk de boeken overal ter wereld te bestellen, zolang een land maar onder het copyright van het betreffende boek valt.

www.readhowyouwant.com

Bron: redactie-anderslezen
19-2-2009