John Grey geciteerd

John Grey

Voldoening
Door jezelf lief te hebben en eerst zelf een vervullend leven te leiden, is de liefde die je van je partner krijgt een extraatje waar je niet zo afhankelijk van bent.
Als je merkt dat je onafhankelijk bent en voor jezelf kunt zorgen, kun je vrijelijk geven, niet om iets terug te krijgen, maar om te genieten van de voldoening die het geven je schenkt. Je kunt pas geven als je al bezit wat je nodig hebt.

Mannen Zucht
Het is verbazingwekkend hoeveel méér mannen willen geven, wanneer hun dat gevraagd wordt op een minder veeleisende en minder wrokkige manier.

Instantkarma
Instantkarma betekent dat wat je uitdraagt meteen weer bij je terug komt.
Omhelzing
Blijvende liefde
Als we een intieme relatie aangaan, is onze grootste fout te verwachten dat onze partner van ons houdt. Het geheim van blijvende liefde is dat we een intieme relatie in de eerste plaats aangaan om te geven, niet om te ontvangen. Idealiter zouden we, voordat we een huwelijk aangaan, volledig voor onszelf moeten kunnen zorgen. Als we al een rijk leven hebben en van onszelf houden, zijn we niet afhankelijk van een partner. Als we dan liefde van de ander krijgen, is dat een extra geschenk. In plaats van van onze partner de liefde die we nodig hebben te verwachten, moeten we voor onszelf zorgen.

Uit een interview
Het geheim is dat je pas gelukkig kunt zijn met wat je krijgt, als je al gelukkig bént.
– Voordat je kunt krijgen wat je wilt, moet je krijgen wat je nodig hebt:
liefde.

Citaten van John Grey
Uit: Praktische levenslessen
ISBN 90 274 7098 7

Lees ook: Lao Tze geciteerd

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Citaten