Hoe laat is het?

Hoe laat?

Een zakenman die op weg is naar huis wordt onderweg door slaap overvallen en om geen brokken te maken besluit hij zijn bolide aan de kant van de weg te zetten om even een tukje te doen. Hij vindt een rustig landweggetje en valt al na vijf minuten in een diepe slaap. Man slaapt

Plotsklaps wordt hij opgeschrikt door getik tegen de autoruit. Hij draait het raampje open en een oud vrouwtje vraagt aan hem hoe laat het is. “Vijf voor twee,” bromt de zakenman. De vrouw bedankt hem en loopt verder. De zakenman draait zich om en gaat verder waar hij gebleven was.

Lang kan hij er niet van genieten want tien minuten later wordt hij weer gewekt door getik tegen het raam. Geërgerd draait hij het autoraam open en ditmaal is het een jogger die de tijd wil weten. “Vijf over twee,” buldert de zakenman. De jogger bedankt hem en jogt verder.

De zakenman beseft dat hij op zo’n manier nooit aan zijn slaap komt en pakt een stuk papier en schrijft daar met koeienletters op: IK WEET NIET HOE LAAT HET IS! en plakt dit achter zijn ruit. Tevreden over zijn eigen vindingrijkheid valt hij voor de derde maal in diepe slaap.

Nauwelijks aangekomen in dromenland wordt zijn rust weer verstoord door getik tegen de ruit. Man vloekt
Met een welgemeende “#$%^&gloeiende…,” draait de zakenman zijn autoraam open en kijkt in het gezicht van een jonge scholier. Deze werpt een blik op zijn horloge en zegt: “Het is tien voor half drie meneer.”

7 reacties

  1. Kim, en toch is hij heel grappig.

    Ik was eens op een meerdaags schoolreisje toen in eindelijk ( in de kleine uurtjes ) sliep. Wordt ik door een leerling heen en weer geschud met de opmerking: “Kijk uit meester Erik, ze willen je wakker maken”. Je zou ze toch! En dit is echt gebeurd.

    gr. Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.