Raadselachtig

Raadselachtig

Een man gaat elke dag naar zijn werk op de veertiende verdieping van een groot kantoorpand. In de ochtend neemt hij de lift naar de zesde verdieping, waarna hij de rest van de verdiepingen de trap neemt. Dit doet hij echter alleen als er geen andere mensen in de lift staan, als er wel andere mensen in de lift staan neemt hij de lift tot de veertiende verdieping. Hij gaat elke avond geheel met de lift naar de begane grond.
Waarom vertoont deze man dit rare gedrag? Lift

In tegenstelling tot het bovenstaande zijn deze citaten niet raadselachtig:

Nel Noordzij
Nederlands schrijfster en dichteres 1923-2003:
Alleen wie zichzelf niet kent, vindt de ander raadselachtig.

Otto Carl Bernhardi
Duits schrijver (ps. van Richard Zoozmann) 1863-1934:
Eén ding is mij in Aphrodite’s rijk steeds raadselachtig gebleven: een vrouw lief te hebben is altijd hetzelfde en toch nooit hetzelfde.
Origineel: Dies ist in Aphroditens Reiche, mir immer sonderbar geblieben: ein Weib zu lieben, ist stets das selbe und doch nie das gleiche!

Ernst Hohenemser
Duits aforist en vertaler 1870-1954:
Het heden is precies even raadselachtig als de toekomst.
Origineel: Die Gegenwart is genau so rätselvoll wie die Zukunft.

16 reacties

 1. Er staat dat hij dat, in 2 etappes, alleen doet als er geen andere mensen in de lift staan. Dus gaat hij altijd in 1 keer naar boven wanneer hij niet alleen is.

 2. Ah, dan komt hij er wel. Nou, dan zou het antwoord van Nanos kunnen kloppen, maar ik houd het er voorlopig op dat een aantal knopjes voor hem te hoog zitten, waaronder het knopje voor de 14e verdieping.
  In je raadsel is namelijk sprake van “man” en dat duidt op een normale lengte,
  Maar misschien heeft hij een handicap aan zijn armen of zo en kan hij daardoor niet bij de knopjes.

 3. Leendert, ik moet wel lachen hoor! Je zegt dat het antwoord van Nanos zou kunnen kloppen. Maar vervolgens zeg je dat je het erop houdt dat een aantal knopjes voor de man te hoog zitten… Wat is dan het verschil?
  Oké misschien heeft hij iets aan zijn armen, dat kan ook. Of hij wil ’s ochtends die aardige collega op de 6de verdieping gedag zeggen die part time werkt dus die ziet hij ’s middags toch niet.. 😉
  Verder vind ik jouw veronderstelling nergens op gebaseerd, als het over een man gaat impliceert dat geenszins dat hij een normale lengte heeft, die 2 staan toch echtlos van elkaar.

 4. Het verschil tussen een mannetje en een man is dat de tweede groter is, nietwaar? Tja, en een ander verschil tussen een mannetje en een man is de afstand, want anders zou het dezelfde zijn. Maar nu ga ik eerst slapen voordat ik al te filosofisch ga doen…
  Ik ga naar een kamer op de 1e verdieping…

 5. Op speciaal verzoek van Peggy hier de ‘officiële’ uitslag. Je kunt wel stellen dat de eerste de beste opgaat, want Nanos had het meteen goed.
  Deze man is zeer klein, hij kan met uitgestrekte vinger net het knopje van de zesde verdieping bereiken in de lift. Als er andere mensen in de lift staan dan vraagt hij hen om op de bovenste knop te drukken.
  Als de lift naar beneden gaat heeft de man geen moeite om de begane grond knop in te drukken.

 6. Ja maarreuh. Als er 14 knopjes in de lift zitten, dan zitten die vast niet allemaal boven elkaar en is er gerede kans dat het twee rijen van 7 knopjes zijn. In dat geval is het knopjespaneel gewoon te hoog gemonteerd.
  Tjemig wat een onzin dat ik hier mijn tijd aan besteed. 👿 😛

 7. Hé Henk, als er een 14e verdieping is, dan zijn er volgens mij minstens 15 knopjes, nl. ook eentje voor de begane grond. 😉

 8. Vaak zit er inderdaad een parkeergarage of iets dergelijks onder zo’n flatgebouw, maar ik houd het erop dat die man mogelijk iets aan zijn armen mankeerde. Als het immers een kleine man zou zijn, dan zou hij met een sprongetje net bij het knopje van de 7e verdieping hebben kunnen komen, nietwaar? 😉

  1. Dat is inderdaad niet waar! 😉 Er is geen uitspraak gedaan over de lengte van de man, of het mannetje zo je wilt! Er is ook niks gezegd over hoe hoog die knopjes zaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.