Brabants navigeren

René van Rooij, lid van de WC-Experience heeft speciaal voor de TomTom een navigatie ingesproken in het Brabants dialect. De WC-Experience is de Rock&Lollband van Nederland en spelen hun muziek in dit dialect.

www.dorpsgekken.nl
biedt de cursus Brabants Navigeren aan. De cursus bestaat uit geluidsfragmenten met daarachter de Nederlandse vertaling. Je kunt dus zoveel mogelijk oefenen zodat je zelf voortaan rustig op vakantie kunt gaan en geen fout meer maakt.
Kleine auto

Het Brabants

Naar mijn idee bestaat ‘het Brabants‘ niet omdat er binnen de provincie erg veel dialecten zijn. Het is wel leuk om te horen maar voor mij is de uitspraak niet echt herkenbaar. Wat mij betreft houdt die René het bij zijn band, waarvan je op hun site enkele liedjes kunt beluisteren.

Nb. de site van/over de dorpsgekken is inmiddels offline. 😥

8 reacties

 1. Ik dacht dat er Brabants en Brabants en nog meer Brabants was, net als jij. Kennelijk denkt de dorpsgek er anders over. Of er is alleen ZIJN Brabants.

 2. Het is bijna het dialect zoals wij dat thuis spraken, maar toch denk ik dat dit meer het Brabants is dat ten zuiden van Eindhoven wordt gesproken.
  Dat hoor ik met name aan het woordje ‘vat’, bij ons is dat ‘nim’ (van nemen).
  Maar ik vind het wel leuk om te horen. Het roept toch enig jeugdsentiment op.

 3. Ha leuk! We gaan in september weer naar Brabant, zal ik tegen Jack zeggen; “Vat een afslag rechts” Ik voel direct die dronken Deurn weer over me heen hangen met; “Vat een biertje van me, vat dan een koffie van me” We mochten alles vatten, we begrepen in het begin alleen niet wat hij murmelde met vatten. Vat je? 😉

 4. Oh s…t dan moet ik nu als een razende nog vlug een cursus Brabants voor randstaddebielen gaan doen. Zaterdag gaan we al richting Brabantsland..

  Zag ook ergens een link met toegankelijk Tilburg. Je krijgt me zelfs met tomtom of pegpeg Tilburg niet meer in. Nou, ja misschien dan met onze Speedy’s of handbikes. Want met de auto rijd ik als een zwaar gefrustreerd duinkonijn door Tilburg.

  Dus Kim wees gewaarschuwd, de meiden komen eraan in hun scheurijzers (heb ik het toch nog over mijn lichamelijke conditie, scheurijzer hahaha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.