Blowen met blinden

Blowen

In de hoofdstad gaat vandaag een actie van start om coffeeshops toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. De actie moet de bekendheid van coffeeshopeigenaren en -personeel met klanten met een visuele beperking vergroten.

Coffeeshops zijn vaak moeilijker toegankelijk dan andere horecagelegenheden. Een verscholen ingang, drempels en trappen vormen een deel van het probleem.

Lastiger nog is het feit dat het personeel vaak kampt met “handelingsverlegenheid” jegens mensen met een handicap.
Wiet
Koos Luchtweg, één van de initiatiefnemers, beoogt met de actie meer aandacht te krijgen voor blinden en slechtzienden die blowen. Luchtweg is zelf blind en al jaren een liefhebber van nederwiet.
“Zelf heb ik eigenlijk geen problemen, maar van andere blowers hoor ik wel eens vervelende ervaringen. Zo werd laatst ergens iemand geweigerd vanwege zijn geleidehond”, licht Luchtweg toe. “Mensen zullen echter niet snel aangifte van discriminatie doen, omdat het gebruik van hasj en marihuana nog niet geheel geaccepteerd is.”

Uitvalsbasis van de actiegroep is Coffeeshop The Stoned Canary. Luchtweg reikt de folders over “Blowen met Blinden” uit aan een handjevol actievoerders. Ondertussen circuleert een jointje, terwijl blindengeleidehond Maroc een hondenkoekje krijgt. De folders worden overhandigd aan eigenaren en personeel van zoveel mogelijk coffeeshops. Ook wordt hen een menulijst in braille aangeboden.
De folder en de menulijst zijn aan te vragen per email:
stonedcanary@yahoo.com
Mail vliegt

8 reacties

  1. Ik heb nog wiet hier. Gewonnen bij gerooide-web-log.nl en van de week opgehaald. Sjaak woont vlakbij mijn werk, maar niemand wil het hebben. Interesse??

  2. Grappig, ik heb er geen moeite mee hoor, ik vind het juist gigantisch tof van die coffeeshop, een mooi voorbeeld van hoe het ook kan, haalt het slechte imago een beetje naar boven.
    Legaliseren die handel!

  3. Ja natuurlijk is het een 1 april grap. De hond heet Maroc!! Tja. En een verscholen ingang, ook al zo iets, een ingang kan altijd lastig te vinden zijn als je niet ziet. Of je moet op de geur af gaan. En Luchtweg was ook wel erg toepasselijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.