Colourful world

Is your red the same as my red? A colourful world..
Man met bril

3 reacties

  1. Heb nog niet de hele video gezien. maar wil wel al melden dat het overeenkomt met wat de Laborant Klinische Neurofysiologie mij vertelde, toen hij bij mij de elektroden aanbracht voor mijn slaaponderzoek en ons levendig gesprek over (slaap)bewustzijn en perceptie in die anderhalf uur dat hij bezig was.
    Hij zei: “ik kan nooit weten hoe jij die deurknop waarneemt.. noch kan jij dat van mij weten.. In grote lijnen kunnen onze percepties overeenkomen. Maar we kunnen het nooit zeker weten van elkaar”.

  2. Precies, dat zullen we nooit kunnen weten. Ik bedacht hetzelfde als in het filmpje toegelicht wordt mbt kleuren. Later legt hij uit dat kleuren niet echt bestaan, en niet uit te leggen zijn aan iemand die nooit kleuren heeft gezien. Al met al een boeiend filmpje vond ik!

  3. Okay.. de hele vid gezien nu.. Waar verschillen apen (en ja . ook chimpansees en bonobo’s) van ons?
    communicatie > taal > het vermogen om te vragen hoe anderen iets waarnemen. En The Theorie of Mind. 🙂 voorstellingsvermogen… gevoel. en nog steeds… wat ziet, hoort voelt, de ander? We kunnen het nooit weten of uitleggen helaas.
    Inderdaad een boeiend filmpje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.