Hulp gevraagd!

Hulp gevraagd via site

Regelmatig ontvang ik via mijn site mail met het verzoek om een link toe te voegen aan een van de rubrieken op mijn linkpagina. De mails zien er vrijwel altijd hetzelfde uit. Men stelt zich voor, zegt verantwoordelijk te zijn voor de promotie van de website … Soms volgt er nog op dat men vindt dat mijn site er prima en verzorgd uitziet met een interessant aanbod aan informatie. Daarna wordt mijn hulp gevraagd, namelijk of ik de volgende link met omschrijving wil plaatsen op mijn site…

Als kers op de taart, of als bedankje, kunnen ze me  een link terug aanbiden op een van hun linkruilsites! Fantastisch, ik krijg dan een lijst van heb ik me jou daar en daar mag ik dan uit kiezen welke site het beste past bij de mijne om mijn link op geplaatst te krijgen. Want oh ja, voor ik het vergeet, men legt me vaak ook uit dat het voor de ranking in zoekmachines als Google belangrijk is dat we hoog staan en goed gevonden worden en dus kunnen we elkaar van dienst zijn.
Felgele linkjes

Zucht.

Dat is allemaal nog tot daar aan toe. Als de site in kwestie me aanspreekt, het enige (al is het maar in de verte) raakvlakken heeft met de mijne zet ik die link er wel neer. Maar vaker dan eens is het me overkomen dat de site waarnaar verwezen werd me wel erg bekend voorkwam. Ik heb natuurlijk niet alle links naar externe sites in mijn hoofd en zoek het dan even op. En jawel hoor, ik had dus al lang een link naar die bewuste website op mijn pagina staan. Goed bezig dus. Tja wie eigenlijk?

Net weer gebeurde dat en ik heb de afzender gevraagd of ie überhaupt nog wel enig idee heeft aan wie ie nu eigenlijk dat verzoek gedaan heeft en van welke site ik de webmaster ben. Ik gok van niet en ben benieuwd of hij nog zal reageren.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.