Long time no see

Long time no see

Al eens eerder vertelde ik dat ik na 14 jaar Fred tegen het ‘weblog-lijf’ ben gelopen. We leerden elkaar destijds kennen op een revalidatiecentrum. We waren beiden net blind en hadden erg veel steun aan elkaar. Afgelopen zaterdag kwam hij onverwachts op bezoek. Erg gezellig, en het was net of er geen 14 jaar verstreken waren.

Popje van klei
Op het Loo erf, dat revalidatiecentrum, deed ik aan boetseren (ja ja kleien mochten we niet zeggen). De lessen werden verzorgd door José, een Spanjaard die zelf ook erg slecht zag.
Beeldhouwer

Vandaag ontdekte ik zijn website! Voor wie van kunst houdt, neem eens een kijkje bij José Graña Moreira.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

20 reacties

 1. Ja, Kimske, het was een bijzondere dag, zaterdag. heel wonderlijk te ontdekken dat tijd eigenlijk zo’n relatief begrip is… en om dan maar eventjes kunstzinnig te omschrijven wat er is gebeurd vroeger en nog steeds eigenlijk:
  time came around
  When I was in need
  You came by my side
  for my troubles to ease
  Collected my heart
  Healing the past
  You never lay down
  I can count on you
  so we al speak well of the bridge
  that carries us over, over safe
  the art of compromise has surely been
  Our greatest strength

 2. goh wat mooi Fred 😉
  Ik ben net op de site gaan kijken van José, mooi die beelden. zucht, al die creatievelingen 😕
  Kim, boetseer je nog steeds? Heb je ook wel eens iets met hout gedaan, behalve er een spijker inrammen?

 3. Nee, ik boetseer nooit meer. Nou ja, heel eventjes dan voor dat ene tv-programma! Ik ben het eigenlijk wel van plan, of om iets met beeldhouwen te gaan doen. Op het Loo erf werd ook aan houtbewerking gedaan maar dat leek me niks, of pitrieten, ook al zo iets. Nee, is aan mij niet besteed.

 4. Nou weet je, Kimske… Je mag mijn mooie hoofd lenen om deze voor de eeuwigheid vast te leggen in een kopie van klei die jij hebt gemaakt. Ik word later erg beroemd dus dan delen we de opbrengst na verkoop bij Christie’s, ok?
  Overigens las ik in mailing dat José (een man trouwens waar ik altijd woorden mee had omdat hij mij de lol van pitrieten niet kon laten inzien) stopt na zovele jaren Loo Erf, net als Annemieke (typekamer) en die schat van een Gerda….

 5. Zeg niet te arrogant worden hè? Dat is het idee van die clip van Lionel Richie, Hello!
  Klopt, José is met pensioen.
  Maar eerst wil ik naar workshop beeldhouwen hier in de stad, dus dat kleiproject moet nog wachten hoor!!

 6. Kijk, dat is nog eens een kei van een idee! En zeker bruikbaar in het kader van de werkverschaffing… Ik zal eens navraag doen! 😉

 7. Ik heb diep respect voor iedereen die creatief is en mooie dingen maakt: ik kan niet tekenen, beeldhouwen, schilderen enz. Breien, haken en borduren kan ik dan weer wel.
  Al klinkt het mutserig, mij lijkt kantklossen, spinnen en weven enorm leuk om te doen. Als we plek én geld hadden voor een weefgetouw dan wist ik het wel … 😀

 8. Lang geleden vond ik dat ook erg leuk, breien en haken en zo maar ik zou niet weten of ik dat nu nog kan.
  Mijn vroegere buurvrouw deed aan kantklossen, wat een gepielie. Volgens mij moet je daar engelengeduld voor hebben, heb ik niet, en ook moet je erg secuur zijn. Oja en goede ogen. Maar het resultaat is vaak verbluffend, erg mooi. Ach Anna, zeg nooit nooit en dromen moet je houden?!

 9. Mocht je straks ruimte nodig hebben om beelden te laten zien aan het publiek, dan houd ik mijn tuin aanbevolen. Fijnaart (spreek uit: fine art) is daar een voortreffelijke plaats voor, nietwaar?

 10. Heey Anna, tis waar wat Kim zegt he? En idealen, wensen of dromen zijn er om ontdekt te worden. Waar een wil is, is een weg. Kijk naar mijn paardrij-avontuur. Het volgende project is zeilen met als doel catamaranzeilen op zee. en wellicht binnenkort salsa leren dansen behoort ineens tot mijn mogelijkheden. Stille wensen die nu luidruchtig om aandacht schreeuwen! Volg je hart…. Ik spreek uit ervaring: Your heart is free, have the courage to follow her…!

 11. Grappig hoe je op zo’n manier weer mensen van lang geleden tegen komt.
  Ik heb via het web-loggen wel allemaal mensen leren ‘kennen’, maar ben nog nooit oude bekenden tegen gekomen.

 12. Hoi, is weer lang geleden dat ik langs ben geweest. We zullen het er maar op houden dat ik een druk leven heb.
  Leuk zeg,dat Fred langs kwam. Poeh 14 jaar zeg.
  Ik wens jullie een fijne zondag en ik zag dat de site van Kim ook bij je logs staan. Kai gaaf van je.
  Groetjes Pascalle

 13. En is dat boetseer/kleiwerkje door jou gemaakt? Wel heel mooie beelden, vooral de maranti houtsoort, vind ik warm. Ik heb eigenlijk nog nooit een kunstwerk aangeraakt, steen lijkt me gewoon steen, wat voor vorm het ook heeft. 🙁 Bij hout kan je volgens mij meer voelen.

 14. Peggy, dat poppetje van klei heb ik zelf gemaakt op het Loo erf, in 1991. En aan steen kun je vaak ook wel het een en ander voelen, het ligt eraan hoe het bewerkt is. Steen is niet per definitie glad en bovendien zijn er verschillende soorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.