Avondje Efteling

Even geleden schreef ik dat we een bankstel hadden gekocht. We kregen daarbij entreekaartjes voor een avondje in de Efteling. Dat was dus vanavond, we zijn er net van terug.
Het was druk, heel druk. Kennelijk liep de verkoop goed. Gelijk bij binnenkomst zei Berry al dat ie helaas ons fototoestel vergeten was. Tja, ik dus ook. Net iets voor ons.

Het begon met een officiële opening waarbij het programma werd toegelicht. De Fata morgana en Pandadroom waren een deel van de avond open voor publiek. Het dinerbuffet was ook al meteen open, wat gevolgd zou worden door een dessertbuffet.

Als eerste gingen we naar de Fata morgana. Het was lang geleden dat ik daar was geweest, ik kon toen nog zien. Daardoor kon ik me er wel het een en ander van herinneren. Eerst moest ik op een draaiplateau stappen. Heel lastig want mijn evenwichtsgevoel is slechter dan slecht dus draaide niet alleen dat plateau maar ook tolde het in m’n kop. Maar goed, het instappen ging prima en in het bootje moest ik ook wel wennen aan het draaien en bewegen van het bootje. Beetje vreemde gewaarwording, moeilijk uit te leggen ook. Maar daar gaat het niet om. Ik vond het een geweldige ervaring. De geluiden die ik overal om me heen hoorde waren heel leuk, gaven al een indruk van wat er te zien moest zijn. En Berry was commentator deze avond en gaf ondertiteling aan de beelden. Het is een heel sprookjesachtige omgeving, de muziek versterkt dat gevoel, wat leuk is.Reporter

Pandadroom was nieuw voor mij. Berry kreeg een speciaal brilletje dat alles, zoals hij zei, naar je toetrok zodat het leek alsof je je bevond in de natuur die getoond werd. Er waren leuke special effects die ik verder niet zal benoemen. Al met al was het minder geslaagd voor mij dan de Fata morgana maar toch leuk om meegemaakt te hebben.

Daarna volgde het lopend buffet. Het was zo druk dat het lang duurde voordat we een plaatsje wisten te bemachtigen. En dan ook nog eens een staplaats, kun je nagaan. Maar het mocht de pret niet drukken, we hebben lekker gegeten en gedronken.

Springende muziekbox

En als klap op de vuurpijl was er om half elf een optreden. De een of andere Johan kwam het podium op. Ik was al bang voor een smartlapper maar niks hoor, Johan kondigde Abba aan. Nee niet de echte maar hun liedjes, vertolkt door Loïs Lane!! Wat een verrassing. De dames zongen hun longen uit het lijf, de sfeer zat er goed in, het was dus genieten geblazen!Na het optreden kon je nog blijven voor een drankje maar we vonden het wel best zo… Het was een heerlijke avond en leuk om weer eens in de Efteling geweest te zijn.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

15 reacties

 1. Dinie, dit was niet de winterefteling. Die was wel geopend op zaterdag, tot 20:00 en wij hadden vanaf die tijd een speciaal avondje. Dat werd georganiseerd door de winkel waar wij ons bankstel hadden gekocht. Het park was dus al gesloten toen, op 2 attracties na.

 2. Fijn dat je het zo gezellig hebt gehad. Het lijkt me een vreemde gewaarwording als je in Fata Morgana zit en het eigenlijk moet doen met je eigen herinneringen.
  Pandadroom is idd heel apart, alleen krijg ik er meestal hoofdpijn van omdat je in 3D zit te kijken en mijn ogen dat brilletje dus niet fijn vinden.

 3. Audrey, dat viel wel mee. Berry had het heel druk want hij moest als een razende reporter te werk gaan om alles wat hij zag te verwoorden. En dat was véél. Die herinneringen kwamen wel boven maar niet gedetailleerd. Kan ook niet omdat het al zo’n 20 jaar geleden was dat ik Fata morgana heb gezien. Het was vooral een geweldige ervaring.

 4. De laatste keer dat ik in de efteling ben geweest, was ergens nabij het pleistoceen, kan ook jura zijn geweest. Toen had je nog allemaal een knots op je schouder.

  Nee, ik was 6, echt heeeeeeeeeeel lang geleden dus 🙂

  Ik weet alleen nog holle bolle Gijs en dat mijn oma erbij was, meer niet. Wat ben ik eigenlijk zielig hè? 🙁

 5. Toch knap dat je je dat nog herinneren kan, van zó lang geleden.
  Ik wist niet dat de Efteling al zo oud is…
  Maar het kan een leuk dagje uit zijn, dus zet ‘m op je verlanglijstje. 😉

 6. Erwin, Johan trad niet op deze avond. Er werd wel een Johan aangekondigd waardoor ik dacht aan een zanger of band. Maar deze Johan vertelde vervolgens dat Loïs Lane liedjes van Abba zou gaan zingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.