Vrijwilligerswerk en reïntegratie

Vrijwilligerswerk

Kindertelefoon
Ruim vijf en een half jaar geleden ging ik, nadat ik net afgestudeerd was, werken bij de Kindertelefoon. Ik heb dat met veel liefde en plezier gedaan. Maar het vlammetje ging een beetje uit, de drive was er af. Ik besloot zo niet door te gaan en sprak af dat ik voor een half jaar zou stoppen. Wat een luxe, een sabbatical half year, even geen vrijwilligerswerk! Mensen vroegen me: wat ga je nu dan doen? Ach, luidde meestal mijn antwoord, er komt vanzelf wat op mijn pad.

TOG

Sinds een jaar of 8 werk ik ook bij een gehandicaptenplatform, het TOG. Ik zit in diverse projectgroepen, in de stuurgroep Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid en sinds kort in het bestuur. Ook heb ik, samen met Leon, een cursus opgezet voor blinden en slechtzienden. We geven zelf tevens les in het leren werken met internet en email. Ik vind het erg leuk en nuttig vrijwilligerswerk.

Daarnaast geef ik, de laatste tijd minder vaak, voorlichting op scholen over leven met een visuele handicap en soms als ambassadeur van de geleidehondenschool. Ik vind het leuk in gesprek te gaan met de leerlingen, hun vragen te beantwoorden.
Al met al vaak voldoende activiteiten in mijn agenda maar nu de Kindertelefoon wegvalt komen daar meer lege plekken in natuurlijk.

Naarmate de tijd verstreek werd de afstand tot de arbeidsmarkt groter en daarmee de drempel hoger. Op zich was dat niet echt een probleem omdat ik mijn tijd prima wist in te vullen met mijn vrijwilligerswerk, en belangrijker, het gevoel had zinvol bezig te zijn.

Reïntegratie

Lang heb ik echter niet de tijd gehad me te bezinnen op een alternatief cq vervanging voor mijn werk bij de Kindertelefoon. Zoals ik gisteren al schreef werd ik gebeld door het UWV. Het lijkt wel alsof ze het geroken hebben…

Ik heb inmiddels besloten om ja te zeggen op zijn vraag, dat wil zeggen dat ik in gesprek wil gaan met het reïntegratiebureau. Ik wil geen deuren sluiten voor ze geopend zijn. Eerst wil ik eens bekijken wat ze mij kunnen bieden, wat de mogelijkheden zijn, hoe het traject zal verlopen enz. Ik vind het erg spannend allemaal maar heb er wel vertrouwen in.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.