Kim weer in actie

Vanavond was ik bezig met mijn .htaccess bestand. Bij Annabee had ik gelezen over het hotlinken van plaatjes en hoe dat tegen te gaan. So far so good. Ik het internet op, heb wat gegevens verzameld en daarna het bestand geupload. Tja, en dan ga ik niet eerst eens goed controleren of de boel werkt…

Nou ja, eerst kon ik nog op mijn site, daarna niet meer. Dus weer het een en ander vervangen en toen leek het in orde. Maar later ontving ik een mail dat er een foutmelding kwam bij het aanklikken van de link om te reageren. Oeps. En inderdaad, mijn weblog was bereikbaar maar alle links waren buiten gebruik. Ach, dan verwijder je dat .htacces bestandje toch gewoon?
Niks gewoon want mijn ftp progje laat dat ding niet zien, het is alsof het ins blaue hinein is opgegaan.
Ook nog even gekeken bij WordPress. Daar werd wel aangegevendat zo’n bestand onzichtbaar is voor de meeste ftp programma’s tenzij.. Dus dat tenzij opgevolgd, zonder resultaat.
Vrouw achter pc
Dan maar inloggen op de site van de host (?) en kijken of ik het daar vinden kon. Ook niet, ik kreeg slechts de melding dat er een fout in het bestand zit op regel 1. Daar heb ik wat aan! Ik kon geen knop delete of wat ook vinden. Fijn geregeld.

Dus zit er niks anders op dan morgen, eh straks, bellen en vragen of zij het kunnen verwijderen. Ik ben al lang blij dat de rest van de site nog werkend is maar hier blijft het even stil! Slaat met hakbijl in op computer
Update
Het is inmiddels dinsdagnacht. Hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet. Wist ik dat maar, dan kon ik het verhelpen… Want eerst kreeg ik vandaag (gisteren) een mailtje dat er niet gereageerd kon worden omdat “men niet binnen de 15 seconden mocht reageren!” Niet dat dat het geval was, maar goed. Of niet goed, ik dacht het op te lossen en ontdekte nog een .htaccess in de map blog. Ik dacht toch ech dat ie verwijderd was. Dat ding eruit en toen was het nog erger: kan pagina niet vinden. Nou opent mijn log wel, ook kan er gebruik gemaakt worden van de zoekfunctie maar dan houdt het ver op. Het is alsof er weer van alles verdwenen is. Kennelijk maakt ie de koppeling niet. Hoe dan ook hoop ik dat het snel opgelost is! Fijne actie zeg.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

38 reacties

 1. Herkenbaar!!! Ik had ergens een 304 of 403-errorpagina en die moest gewist worden, anders werkte de boel echt niet meer of toch niet meer goed. Nu is alles picco bello in orde blijkbaar!

 2. Ik moet je teleurstellen, ik kom op je categorie├źnlinks telkens op dezelfde pagina uit. Link naar al je logs, je bent er nog niet. Vervelend h├Ę, als je iets downloadt en alles wordt veranderd. ­čÖü Succes! Mooie kleuren heb je trouwens, en als je een reactie intikt en met je muis eroverheen gaat, wordt het zwart.

  1. Peggy, volgens mij klopt dat met die categorie├źn wel hoor. Je krijgt eerst een heel lange lijst met de links naar de logs, per maand gerangschikt. Pas daarna krijg je de teksten te zien van de logs die in de betreffende categorie zijn geplaatst. Het is een soort combinatie van archief met de categorieteksten..

   Dat van die reactie typen en dat het zwart wordt als je er met de muis overheen gaat, ai dat wordt lastiger. Ik zal proberen te ontdekken wat er fout gaat.

 3. Tuttuttut, als ik het me goed herinner h├Ę, was dat ding nogal eens uit de lucht en/of ben je het e.e.a. kwijt aan logs?
  Hoe dan ook, ik heb ruimte genoeg om zelf een weblog te draaien maar ik heb weinig zin om anderen direct naar mijn plaatjes te laten linken. Vind dat gewoon onfatsoenlijk. Wat ik nu heb gedaan is ook niet netjes, dus dat plaatje waar zij naar linken vervangen door een ander, maar ja… Stiekem moet ik er wel om lachen hoor! :Blozend: :Uitgestoken tong:

 4. Ik heb geen hinder van de kleurverandering, ik schrok alleen omdat ik het niet verwachtte. Wat de categorie├źn betreft, is het niet handiger als je de logjes bovenaan zet? Nu moet je een heel eind naar beneden scrollen voor je in de gaten hebt dat er inderdaad allemaal internetlogjes staan, en niet overal dezelfde lijst eerst ziet. Nu ik het weet, maakt het voor mij niet uit.

 5. Indertijd bij web-log.nl kon ik wel afbeeldingen plaatsen, maar dat hield volgens mij in dat elke keer dat web-log.nl werd bezocht die afbeeldingen werden gedownload van mijn eigen website. De afbeeldingen stonden namelijk doorgelinkt.
  @Kim, heb je nu die politieagent daar afgebeeld?

 6. Ach Leendert, de tijd vliegt h├Ę.
  Maar nu je het zegt, die klopt inderdaad niet.
  Peggy, ik zou willen dat ik het aan kon passen. Maar mijn kennis reikt niet zo ver om het aan te durven in die scripts te gaan rommelen. Meerdere bestandjes zijn aan elkaar gekoppeld en ik zou niet weten wat waar aan te passen.

 7. Op mijn website mogen mensen naar hartelust hotlinken naar m’n plaatjes. Ik heb toch gratis onbeperkt dataverkeer. Er zijn er trouwens maar weinigen die dit doen en vervolgens wordt zo’n plaatje weinig bekeken. Dus misschien is het middel wel erger dan de kwaal. ­čÖé

  1. Mijn ruimte is niet gratis. Ik ontdekte het in mijn errorlog omdat ik een plaatje had verwijderd waar een stuk of 5 sites naar linkten. Ik heb er nu een ander plaatje in gezet, dat hernoemd dus ik denk dat ze wel raar opkijken als ze ineens iets heel anders zien dan ze bedoeld hadden!! ­čĹ┐

 8. Kim is haar tijd weer ver vooruit. Maar op mijn log is tijd ook in de war. En dan niet gewoon een uur eerder of later of hoe zat het ook weer; nou ja langer slapen in ieder geval. Nee gewoon fout. Ach vast een tijdelijk probleem.

 9. Henk, er klopt niks meer van. Jouw reactie kreeg ik net pas terwijl ik die van degenen na jou al lang had gelezen. Volgens mij weet niemand meer hoe laat het is, of hebben we slechts de klok horen luiden?
  Ik heb bij WordPress op de site gekeken maar kon niks vinden waarmee ik het aan kon passen. Volgens mij zijn de instellingen goed maar ligt het dus ergens anders aan. ­čÖä

 10. Volgens mij is alles goed hier, of zie ik iets over het hoofd?
  Mijn htaccess-bestand staat schematisch gezien naast mijn www-map, ik weet trouwens niet hoe jij dat ziet…

  @Xiwel
  Gratis webruimte bestaat niet, er staat altijd i├ęts tegenover, bijvoorbeeld in de vorm van reclame. Of er komt later iets achterweg wat geld gaat kosten, webstreepjelog is daar een goed voorbeeld van: de gratis weblog promoten, de behoefte kweken en als het dan te duur wordt om de boel draaiende te houden, of gewoon om geld te verdienen, volgt er alsnog een prijskaartje.
  Bovendien hebben gratis sites vrijwel altijd een maximum aan toegestaan dataverkeer en is vrij laten linken naar je plaatjes d├ę manier om het ‘gratis’ quotum te overschrijden waardoor je zelf in de problemen komt. Veel providers staan het niet eens toe, de gratis ruimte is bedoeld voor eigen gebruik en niet om derden te plezieren, en terecht.
  Ik begrijp trouwens ook die mensen niet die zo nodig rechtstreeks moeten linken: die maken zich afhankelijk van anderen, terwijl ze o zo eenvoudig zelf een account kunnen openen bij bijvoorbeeld Photobucket.
  Jij schrijft: ‘Er zijn er trouwens maar weinigen die dit doen en vervolgens wordt zoÔÇÖn plaatje weinig bekeken. Dus misschien is het middel wel erger dan de kwaal.’ Dat gaat voor jou misschien op, voor mij niet en ik denk voor Kim ook niet. Het kostte mij veel bandbreedte, er werden -tig plaatjes gelinkt, waaronder een aantal die meer dan duizend hits per maand scoorden en dan gaat het uiteindelijk echt wel in de papieren lopen.
  ’t Is ook een principekwestie: je eet ook niet met je buren mee of tapt elektriciteit van ze af.

 11. Anna, ik had het niet beter kunnen verwoorden.
  Het lijkt erop dat het in orde is, maar ik heb nu wel ineens het vreemde verschijnsel dat ie mijn inloggegevens niet meer onthoudt… Moet telkens na het afsluiten van i.e. later opnieuw inloggen.
  Dat .htaccess is met mijn ftp programma onzichtbaar. Berry zag het met core.ftp ook niet. Maar met dat programma is het me gelukt het op te sporen, vraag me niet hoe want dat weet ik al lang niet meer. Maar vervolgens was het probleem niet opgelost.

  Dus belde ik vandaag met Digitalus. De man van de helpdesk kon het .htaccess ook niet zien, het was er dus niet meer. Maar hij constateerde ook dat de pagina’s foutmeldingen gaven, het was alsof er veel verdwenen was. Oeps. Ik ben het beheer ingedoken maar alles leek te kloppen. Een half uur later was de boel weer bereikbaar. Ik snap er dus nog minder dan niks van.

  En ik kan voor zover ik kon ontdekken niet in mijn statistieken nagaan wie linken naar mijn plaatjes. Dat ontdek ik pas als ik het plaatje zelf heb verwijderd waardoor er een error verschijnt in de errorlog…. Lastig want heb zo het vermoeden dat het vaker gebeurt. Nu al naar 1 plaatje een site of 4, 5.

 12. Ik heb op mijn weblog Proeftuin twee plaatjes gezet, gelinkt van jouw site. Bankstel en computerhakbijl onder de titel ‘foute link’ en ‘foute link 2’. Ze staan er keurig op. Hotlinken kan niet, want ik heb met een scriptje het gebruik van de rechter muisknop uitgeschakeld. Klik je echter op reacties, dan kan het weer wel.
  http://proeftuin.blogse.nl/
  Ook eentje gebietst van Annabee, maar die laat ‘netjes’ blote billen zien.
  Wat Blogse betreft, daar zijn de problemen opgelost na het ingebruiknemen van een eigen server.

 13. ’t Werkt dus kennelijk (nog) niet. Ik werk ook met coreftp, hier een screenshot van de structuur, waarin ook het htaccess-bestand te zien is. Moet Berry maar eens vergelijken met wat hij in z├şjn structuur ziet.
  Nog even een tip voor als je niet eerder een htaccess-bestand aangemaakt had: de .txt mag er niet achter blijven staan, het moet htaccess heten zonder ook maar enige extensie.
  Ik stuur je per e-mail een kopie van het script in mijn htaccess-bestand, dus w├ęl leesbaar voor jou en dan kun je dat ook vergelijken.

  @paardenman
  Mooi plaatje h├Ę? ­čÖé

 14. Prachtig plaatje Annabee. :Knipoog:

  Ik zal de gelinkte plaatjes van jou Kim op Proeftuin laten staan zodat je na het aanbrengen van wijzigingen kunt controleren of het werkt.

 15. Haha, jullie zijn lekker bezig!
  Anna, ja dat wist ik, die .txt was verwijderd. Volgens de helpdesk kon het te maken hebben met de rechten die het bestandje had. Maar ja, ook dat is iets wat ik met mijn ftp niet kan wijzigen. Zucht.
  Bedankt in elk geval, ik zal eens gaan vergelijken en dan maar hopen dat het goed komt en dat jij, Paardenman, straks rode kruisjes krijgt bij dat logje!

 16. Toch wel een . ervoor h├Ę, Anna want nu ga ik overal aan twijfelen. Hij doet ’t nog niet, volgens Berry die bij Paardenman nog steeds ons bankstel zag staan. Wat een gedoe zeg. Maar het komt vast goed! :Dizzy:

 17. Ik niet. Bij mijn vorige reactie staat: plaatje dizzy.
  En nu is het 21:37 en kan er niemand meer reageren.
  Het ding zegt dat je niet binnen de 15 seconden mag reageren.. Nou ja, het spookt dus en ik ben bezig de schade te herstellen. Schiet niet op want heb geen flauw idee waarom dat ineens is gekomen.

 18. Fluitje van een cent? Dan ken jij WordPress, en mij nog niet!
  Bij WordPress op de site las ik erg veel over foutmeldingen mbt .htaccess. Maar voordat ik me er in ging verdiepen werd ik geholpen door Digitalus. Mooi werkje dus.

 19. Weer bij de tijd. Bij de wordpress-opties moet je de afwijking van de Greenwich Meantime (GMT) zelf instellen. :Dom zeg: En die doet ook niet aan zomer of wintertijd. Het klokkie liep op mijn log dus een uur vooruit, want we hadden de klok een uur teruggezet waardoor ik een uur langer had kunnen loggen maar dat is nu zo’n beetje verspeeld door het gezeur over die tijd. :Middelvinger: En eigenlijk hadden we de klok niet teruggezet maar gewoon op de juiste tijd gezet want de wintertijd is eigenlijk de echte tijd. :Man geeuwt:

 20. Ah, heb je dat ding gekocht van Vadertje Tijd?
  Fijn dat je de tijd nu kan regelen. Je bent er als het ware wijzer van geworden…

 21. Het is inderdaad .htaccess. (Zonder die punt aan het eind natuurlijk.)
  Ik heb nooit problemen gehad met het htaccess-bestand en gebruik het al heel lang, ook voor andere dingen zoals het bannen van IP-nummers; werkt perfect.

 22. Anna, bij mij werkte het ook altijd, maar dan alleen voor mijn errorpagina. toen ik later ging rommelen met nieuwe codes ging het mis. Misschien omdat ik dat .htaccess in de directories heb gezet, waar ze niet thuishoren. Hoe dan ook, het lijkt erop dat dat bestand invloed had op de werking van de diverse links want ze gaven allemaal foutmeldingen. Ook in de logfiles stonden die foutmeldingen, gaven aan dat de pagina’s waarnaar de links verwezen niet bestonden. Wat er fout was weet ik niet maar ik durf het niet aan er opnieuw mee te experimenteren.

 23. @Anna B: Ik las net je veel eerdere reactie. Zelf heb ik al een jaar of 4 een website zonder enige reclame, waarvan de provider niet in het bezit is van mijn rekeningnummer en me geen mails of wat dan ook stuurt. Op dit moment heb ik ca 12000 unieke bezoekers per maand en dat geeft een belasting van 3GB/maand. Dit houd in dat ik ‘m niet kwijt kan bij Wanadoo, Planet of dergelijke zonder er voor extra dataverkeer te betalen. Deze site geeft me echter de mogelijkheid om via andere providers te FTP-en. De meeste doen dat helemaal niet. Helpdesk kost me 0.5 cent per minuut omdat ze een gewoon telefoonnummer gebruiken. Ik vraag me al jaren af wat de truc er achter is, maar ik kan ‘m niet vinden. ­čÖé

  Het enige ‘nadeel’ is dat ik een subdomein heb en geen hoofdomein. In zoekmachines merk ik dat in het geheel niet, ik sta met een stuk of 50 woorden bij Google bovenaan. Tik maar eens het woord zoekvak in het zoekvak, en ik win het daar zelfs van Google zelf. ­čÖé Wanadoo of andere providers leveren overigens nog minder dan een subdomein, eigenlijk krijg je bij hen gewoon onderpagina’s.

  Ik ben het overigens met je eens dat mensen niet andermans site via deeplinken moeten belasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.