Tijdloos

Tijdloos

Smaken verschillen, en veranderen soms ook. Als ik terugdenk aan de muziek die ik vroeger mooi of goed vond denk ik daar nu vaak heel anders over. En omgekeerd. Als kind kon ik klassieke muziek niet echt waarderen. Mijn ouders zeiden dat dat wel zou veranderen naarmate ik ouder werd. Dat is niet echt het geval want nog steeds kan het me niet bekoren, uitzonderingen daargelaten. Maar sommige muziek is en blijft tijdloos.

Zo niet met Meatloaf. Ik weet niet meer hoe oud ik was toen ik zijn muziek leerde kennen, maar zo rond mijn 15de had ik hem écht ontdekt. Zijn lp Bat out of hell draaide ik grijs. Mijn toenmalige buurmeisje kan het zich nog herinneren want zij mocht meegenieten van de liedjes. Of ze dat deed betwijfel ik.
Box met muzieknoten
Ik weet nog dat op de binnenhoes van de lp alle songteksten stonden en ik leerde die van buiten. Nog steeds kan ik de liedjes woordelijk mee blèren.

Maar op een gegeven moment verdween de lp, later cd, in de kast. Tot gisteren. Dennis gaf ons de nieuwe cd/dvd van Meatloaf. Leuk!! Hij had voor zichzelf een copie gemaakt, dus ook de volgende generatie kent deze zanger. Je moet je klassiekers kennen!! Dus blijft tijdloos!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

7 reacties

 1. Ook ik heb Meatloaf opnieuw weten te waarderen. Ik hoorde laatst de Meatloaf (de originele versie) van een nummer van Celine Dion zingen.

  Ik was op slag verliefd op het nummer, en moest en zou het hebben. Ben dus nu alsnog Meatloaf fan geworden.

  Tof van die vriend om jullie een nieuw gehaktbrood cd’tje te geven 😉

 2. Heerlijke nummers! Ik had vroeger de LP grijs gedraaid en ben was helemaal gelukkig toen hij opnieuw uitgebracht werd op CD. Iedere keer bij de rolstoelmeerdaagse word ik gevraagd om paradise by the dashboard light te zingen. 😆 Ik heb ja gezegd onder één voorwaarde, dat hij zijn tekst goed kent. Gelukkig is dat nog steeds niet het geval, want ik blêr al genoeg zonder microfoon in mijn hand. 😉

 3. Bij alle nummers van MeatLoaf heb ik een bijzonder gevoel en / of bijzondere herinneringen. Hele oude en hele verse.
  Het is tijdloos ja, zijn muziek raakt je altijd, niet alleen in 1978 maar ook nu nog.
  Net zoals Ellen Foley waarmee hij zong: nog steeds geniet ik van haar nummers.

  Ik heb ook een elpee van meatloaf ja, ergens in de schuur als 25 jaar niet meer gebruikt of zo, ik denk dat ie niet eens meer goed is, hij was toen al grijs gedraaid 🙁

 4. Dateert “Paradise by the dashboard light” al niet uit 1978 of zo? In mijn herinnering kon ik toen nog goed zien en dat was dan voor 1980. Op zich vond ik het ook wel een goed nummer, maar ik vond het zo overdreven dat die man steeds aan de zuurstofflessen moest bijkomen van zijn inspanningen… Later ben ik zijn muziek beter gaan waarderen. Ik houd er wel van als mensen met passie wat ondernemen.

  1. Aangezien de goede man onlangs is overleden las ik er het een en ander over. Die zuurstof zou te maken hebben met zijn astma. Mogelijk ook combinatie met leefstijl en overgewicht maar dat is puur invullen mijnerzijds. :Knipoog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.