In concert: Frank Boeijen

Frank Boeijen in concert

Hartverwarmend teder en hartverscheurend menselijk, zo laat het nieuwe theaterconcert van Frank Boeijen en zijn muzikanten zich het best in een notendop omschrijven.
Met eenvoudige teksten voorzien van een glasheldere, akoestische omlijsting, brengt de Nijmegenaar ruim twee uur lang liedjes die je meteen bij het nekvel grijpen. Frank Boeijen is een theaterartiest pur sang: hij houdt van intimiteit en sfeerscheppingen. Zijn hese stem, zijn melodieuze muziek en vooral zijn dichterlijke teksten maken hem uniek. Daartoe maakt hij maximaal gebruik van alle creatieve mogelijkheden die de muziek, de belichting en het decor hem op een podium bieden. De naam Boeijen is op die manier de jongste jaren een waar keurmerk in de schouwburgen geworden: hij staat garant voor een concert boordevol afwisseling – van rechttoe rechtaan popsongs tot meesterlijke ballades – in een gezellige ‘huiskamersfeer’. Tijdens de theatertournee 2005 zal Frank Boeijen vooral songs putten uit nieuw repertoire maar uiteraard zullen ook klassiekers als Kronenburg Park en Koud in mijn hart niet ontbreken.

Morgen weet ik of bovenstaande overdreven is of dat er niks teveel gezegd is. Want… vanavond ben ik 1 van de aanwezigen bij het theaterconcert van Frank!
******* Update ******

Na afloop

Kippenvel kreeg ik niet, maar mijn reacties op iets wat ik mooi vind zijn meestal iets anders!
Maar het concert was prachtig, ik heb er erg van genoten.
Boeijen werd muzikaal begeleid door een gitarist en een pianist. Geen overkill dus en dat zou zijn liedjes ook niet ten goede komen. Hij zong diverse bekende nummers, vooral van jaren terug, maar het merendeel was nieuw. Erg mooi, indrukwekkend. Kortom; een heerlijke avond!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

4 reacties

  1. Vast veel plezier gewenst, maar dat gaat zeker lukken! Klopt, het is een bassist. Maar die mannen bespelen meerdere instrumenten, allemaal snaarinstrumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.