Stroomstoring; is me dat wat!

Stroomstoring

Zit ik net achter mijn pc zomaar wat te lezen en ineens… poefff, valt ie uit. Ik schrik, denk gelijk dat ie kapot is. Berry zegt: “Nou, dat was het dan, alles valt uit.” Ik vraag wat dan en hij zegt dat de tv en het licht zijn uitgevallen.
Lamp knippert
Hij loopt naar buiten en ziet dat ook de straatverlichting het niet meer doet en aan de overkant is alles donker. Stroomstoring dus. Ik stelde hem voor een brailleboek te gaan lezen maar dat sloeg hij af. Kaarsjes aangestoken en afwachten maar.
Ik ben al lang blij dat het koud is en dat de vriezer die in de garage staat het nog wel even uithoudt zo. Maar het duurde nog geen 10 minuten of de lichten gingen weer branden.
Over tot de orde van de dag/avond. Tv weer aan, computer aan en jippie, ik heb ook weer verbinding met internet, want die was vanmiddag al uitgevallen!

Maar toch was het heel apart. Het voelde voor mij een beetje als de omgekeerde wereld. De lamme helpt nu eens niet de blinde maar juist andersom!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

10 reacties

 1. In ons dorp valt de stroom geregeld uit, soms wel 6 uur. Het gaat nu redelijk goed. Gelukkig maar, want er gaat bij mij heel wat meer op elektra dan in een “normaal” huishouden. Ik heb de lampen ’s avonds altijd uit, tenminste als ik alleen ben. Ik heb dan pas in de gaten dat er een stroomstoring is als ik de wc gebruik. ­čśë

 2. Tja Peggy dat is ook zo iets. Ik heb die pc vrijwel altijd aan en daaraan merk ik het dus. Maar ik dacht dus dat er iets anders aan de hand was met dat ding en weet natuurlijk niet dat er geen lamp meer brandt.
  Zes uur is wel heel lang zeg! Het kan knap lastig zijn maar ook gevaarlijk in sommige situaties.

 3. Gevaarlijk zeker, want mijn alarmering gaat ook via stroom. Ikk heb nu wel naast mijn bed weer een normale telefoon, de draadjes zijn gemaakt. Ik kan dan superpap bellen, zodat hij me een ontbijt op bed kan brengen.

 4. Zojuist via de radio hoorde ik pas dat er een storing was. Mijn laptop en radiootje werken beide op een accu, zodat ik in mijn werkkamer niet meteen merk dat er eventueel wat mis is.

 5. Uit je logje begrijp ik dat Berry lam was. Was dat tijdelijk door teveel drinken? ­čÖé

  Hier rond Alkmaar is het alweer een jaar of 10 terug dat ik iets van een stroomstoring merkte. Dan valt er niet echt over te klagen.

  Laatst schee wel in 1 keer m’n laptop er mee uit. Alle ledjes uit, inclussief die van de netvoeding. Ik had mijn oordeel al klaar, want die netvoeding heb ik al eens eerder laten vernieuwen.

  Maar toen bleek dat ook mijn schermerlamp uit was. De spaarlamp daarin was de boosdoender. Die had het begeven en maakte kortsluiting zodat de stop sprong. Die spaarlamp was nog geen 3 maanden oud. Zo valt er weinig te besparen, want ze zijn redelijk duur.

 6. Ha wat je zegt, en dat noemen ze dan een spaarlamp!
  Berry teveel gedronken? Ik moet de dag nog meemaken dat dat gebeurt. Nu kun je aan het woord lam ook nog een andere uitleg geven, maar daarover zal ik hier maar niet uitwijden! ­čśë

 7. Hoezo Guus Meeuwis:
  Refr.
  en ik loop hier alleen in een te stille stad
  ik heb eigenlijk nooit last van heimwee gehad
  maar de mensen ze slapen, de wereld gaat dicht
  en dan denk ik aan brabant, want daar brandt nog “licht” ­čś│

  Maar jullie hebben wel het nieuws gehaald! hahaha…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.