Tricolores in concert

Vanavond gingen Berry en ik naar Tricolores in concert, in het Willem 2 stadion. We hadden kaartjes voor vak G. Daar aangekomen bleken alle plaatsen bezet. Er tussenin was een platform, bordes met balustrade. We besloten daar te blijven staan. Was het veiligst en we stonden er niemand in de weg. We hadden wel een trap af gekund maar volgens Berry’s inschatting was die te steil en gevaarlijk gezien de drukte.

So far so good totdat na Gerard Joling Jack Poels van Rowan Haize optrad. Er tikte iemand op mijn schouder en ik keek om. “Sort of” Zag natuurlijk heel die man niet en door de muziek hoorde ik ook niks. Maar Berry had het door en ging in gesprek met die man. Het was iemand van de security die zei dat we daar weg moesten. Berry antwoordde dat hij dat niet deed omdat dit voor ons de veiligste plek was. Die man weer weg, er kwam een andere. Berry zei weer dat we daar bleven staan. Hij ook weg, nummer 3 kwam op ons toe. Nee, we gaan niet weg, dit is de beste oplossing. Hij ook weer weg en jawel nummer 4 was al in aantocht. Over werkverschaffing gesproken. 😆

Stopbord
Die had zijn ogen wel open en zag mijn stok. Hij begreep dat het voor mij ondoenlijk was om die trap af te gaan. Na overleg kwam ie ons toestemming geven daar te staan. Ondertussen traden ook Nol Havens, Belle Perez en Trijntje Oosterhuis nog op! Geweldig overigens, het was een pracht van een concert.
Man op gitaar
Maar toen Acda en De Munnik hun liedjes ten gehore brachten kwam er weer een security mannetje naar ons toe. Jullie mogen hier niet staan…!
Zucht. 👿 Berry nam die man apart en legde het uit. Gaf aan dat we toestemming hadden gekregen. Gelukkig ging ook hij, na wat tegensputteren overstag en ja, we mochten blijven staan.. Hij merkte op dat zijn collega’s hem wel in hadden mogen lichten.

Guus Meewis sloot de avond af, het spreekwoordelijke dak ging eraf en al met al een bijzondere avond!.

Ik had natuurlijk VIP kaartjes kunnen kopen, alleen staan die niet voor ‘Visually Impaired People’. Ik hou niet van hokjes maar misschien zou een blindentribune iets zijn zoals bij voetbal al bestaat! ;wink: Nee, mijn voorkeur heeft het niet, ik hoef niet apart te zitten/staan. Maar dit was wel lastig. Ach, we hebben er van geleerd, de security en organisatie hopelijk ook!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

10 reacties

 1. Het staat er wel heel mooi, Er tikte iemand op mijn schouder, ik keek op en zag niemand. Humor. Ik ben blij dat je het naar je zin hebt gehad. Ehhh jullie neem ik aan trouwens. En maar goed dat er toch nog iemand was die een beslissing durfde te nemen over jullie plekje.

  Love As Always
  Di Mario :mrgreen:

 2. Het is gelukkig goed verlopen en op een menselijke manier opgelost. Ze stonden dus nog nét niet op hun strepen.
  Volgende keer zou wat meer aandacht voor de omstandigheden de heren beveiligers niet misstaan.
  Gelukkig maar dat het de moeite waard geweest is en dat jullie hebben kunnen genieten van het concert.

 3. Vermoeiend hoor KIm dat gedoe met de beveiliging. Aan de andere kant doen die mensen hun werk. Het heeft je niet van een prettige avond afgehouden.
  Groetjes,
  Erik

  Ewiks laatste blog gepost..Geslaagd …

 4. Erg herkenbaar verhaal, moet bij concerten en als ik naar het thater ga ook altijd plekken hebben in het midden of aan de rechterkant van het podium, anders betaal ik geld voor jan met de korte achternaam.

  Wel irritant dat je steeds moest uitleggen waarom jullie daar stonden en dat er geen plekken meer waren terwijl jullie wel kaarten hadden voor het vak.

 5. Janeska, even ter verduidelijking… Er waren nog wel zitplaatsen vrij maar dan hadden we dus die steile trap af gemoeten waar tamelijk veel mensen steeds op en af gingen en niet allemaal in even nuchtere toestand! In andere vakken waren ook nog plaatsen vrij maar daar werden we niet op gewezen. Het was vooral voor Berry erg storend en jammer dat ze onderling niet communiceerden.

 6. Een herkenbaar verhaal en petje af. Dwz beveiligingspersoneel is vaak niet al te hoog opgeleid en compenseren dat vaak met lange tenen. Als je ook maar iets verkeerds zegt, dan verschuilen ze zich star achter regeltjes. Dat is jullie niet overkomen en dat getuigt van communicatieschap. 🙂

  Toen ik dit las moest in denken aan de huldiging van AZ. Daar was een schavot gemaakt voor rolstoelers en andere mensen met een hancicap. Keurig gemaakt, maar er werd geen gebruik van gemaakt. Als ik rolstoelgebonden was had ik het misschien wel gedaan, maar ik begrijp ook best dat mensen niet zo apart gezet willen worden.

  Xiwels laatste blog gepost..Jul-03: Gezonderd

 7. Wat een stel sukkels zeg, ze lopen daar toch met van die oortjes in? Die zorgen ervoor dat je in contact staat met je collega’s.
  COMMUNICEREN heet dat.

  Sta je daar midden in een gaaf nummer je longen uit je lijf te gillen moet je stoppen. 😥 Mega irritant. Dan bende toch mee van d’n wap war.

  groetjes Pascolien 😀

 8. Ben blij dat jullie een gezellige avond hebben gehad. Maar waarom noemt men security beveiliging…als ze niet eens goed op kunnen letten!!!!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.