Gentle leader, vervolg

Gentle leader

Een tijdje geleden vertelde ik dat Zeppo een gentleleader aangemeten had gekregen. Die dag was er te weinig tijd om er goed mee te oefenen, en bovendien leer je het meest van de praktijk. Daarom kwam Jaap van het KNGF gisteren, na ruim 2 maanden, langs om te bekijken hoe het lopen nu gaat.

Het was natuurlijk de bedoeling dat we veel honden tegen zouden komen zodat Jaap kon zien hoe Zep en ik reageren. Altijd kom je ze tegen maar gisteren was er geen hond op straat. Bijna een uur gelopen en jahoor, bingo! Zo’n fijne Jack Russel. Zeppo schoot erop af, foutje. Maar zo kon Jaap dus goed zien wat er gebeurde en hoe ik daarop in kan spelen.
Ik heb veel nuttige tips gekregen waarmee ik de komende tijd aan de slag kan gaan.

Buiten op het plein oefenden we met een tennisbal, mooie surrogaathond! Zep mocht daar niet op af, wilde dat natuurlijk wel, en ik moest ervoor zorgen dat hij zijn aandacht op mij gericht hield en doorliep. Goede oefening! Hopelijk werkt het met een levend wezen ook zo goed want een tennisbal heeft toch net een andere uitstraling dan een hond.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

13 reacties

 1. Zeg uuuuh, eerst zeggen dat we het stil moeten houden en dan zelf aan de grote klok gaan angen hè?

  Nee hoor ziet er prima uit.

  Ik merk nu bij het reageren dat je reactieformulier te breed is, de tekst loopt er uit tijdens het typen….

  Ik denk dat je ergens in je styleheet moet kijken bij commentform of zoiets en dan de breedte aanpassen.
  Je kunt de breedte ook op bijv. 80% zetten in plaats van 500px of zoiets, percentages hebben het voordeel dat ze zich altijd aan de browser van de bezoeker aanpaasen. Ik merk trouwens dat als je stug doortypt, je tekst dan vanzelf weer verschijnt. eerst verdwijnt het achter de sidebar, maar als je gewoon doortypt breekt ie hem automatish af, dus ja: je commentform moet smaller.

  Ik zet je weel aan het werk hoor 🙂

 2. Ha Willempie! Oké aangepast, hoop ik toch! Heb 100 in 80% veranderd, en aan jou om te testen of het nu goed is!! Ik moet nog zoveel aanpassen in die css en zo, maar dat is voor later want dat kan ik niet alleen, vermoed ik! 🙄

 3. Hij doet ’t nog niet goed, net had ik dat ook al zo breed. Ik zie dat er cols=80% staat misschien werkt het beter als je er width=80% van maakt of cols=60 want ik denk dat colls in het aantal karakters gemeten wordt en niet het aantal pixels zols width.

 4. Ik wilde even een stukje testen: voordat ik begon te typen stond ie goed, bij de eerste letter die ik typte sprong ie weer op 100%, gek ding hoor.
  Ach ik zie het nu in je broncode, je hebt zoals xiwel zegt de breedte door cols omschreven:
  Dat wil zeggen dat je geen 80% kunt gebruiken maar alleen 80, dus 80 kolommen doet ie dan.
  Ipv cols kun je ook zoiets als width=”80%” gebruiken.
  Dus geen cols in combinatie met % !
  Niet doen hoor!
  Echt niet hoor!
  Gaat het fout hoor! 😥 👿 😉

 5. [quote]
  Ik snap er niks van.
  Al die gekke termen!!
  Bah. Ik ga wel weer zoeken, ergens, hier of daar… [/quote]

  Hij is nu bijna goed geloof ik hoor: als ik er op klik dan springt ie nog wel iets naar rechts, aar lang niet zoveel meer. Die 80% moet je nu schat ik naar 60% brengen, dan weet je zeker dat ie er binnen blijft.

  Trouwens: Ik wil niet klieren hoor, maar de tijd van je weblog is nog niethelemaal lekker, ik denk dat je bij je opties ergens nog moet aangeven dat de tijd 2 uur moet afwijken, want je zit nu twee uur te vroeg…..
  (Volgende klusje, sorry….) 🙄

 6. Ik ben niet boos hoor, ik vind het juist fijn dat jullie het zeggen als er iets niet goed is!
  Hopelijk is het nu alweer een beetje beter? En vol goede moed ging zij verder…! 💡

 7. Ja Anna, dat kun je wel stellen! Ik heb er even mee gewacht het ‘wereldkundig’ te maken, de geboorte van deze weblog, want eerst moest e.e.a. in orde zijn. Maar al doende komen er steeds meer dingen bij. Ach, het houdt je van de straat hè!

 8. Tjonge allemaal hulp van buitenaf hier. En ik maar denken dat Kim het allemaal zelf weet als ze met de perfecte antwoorden op mijn vragen komt. 😉 xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.