Visite, visite

De laatste tijd gaan we geregeld op visite. Of we krijgen zelf visite.
Natuurlijk naar mijn zus en zwager in Tiel vanwege de geboorte van hun dochter Ilse. En ook nog voor de verjaardag van hun oudste dochter Linda, die onlangs 2 is geworden. Dadelijk komt mijn oma van 88 een kijkje nemen in ons nieuwe huis en zondag verwacht ik verlate verjaardagsvisite voor Dennis, de jongste zoon van Berry. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Vaak erg gezellig, gelukkig maar!

Een mopje

Peter bezoekt samen met zijn maat Henk zijn oude moeder. Terwijl Peter gezellig met zijn moeder praat, eet Henk de pinda’s op die op de tafel liggen. Als ze samen weer weg gaan, roept Henk: “Bedankt voor de pinda’s.” Waarop Peters moeder vriendelijk zegt: “Je mag ze van mij hebben. Sinds mijn kunstgebit kapot is kan ik alleen de chocolade er nog van af zuigen.”

Het woord visite doet me onmiddelijk denken aan nodeloze zinnen, nodeloze thee en nodeloze koekjes
– het houdt voor mij verband met dialogen,, waarin niets gezegd wordt en pijnlijke druk op de oogballen. Het geheel is meestal een kleine slappe toneelvertoning onder prullige regie.
(Mary Dorna, Mevrouw Davis’ vlucht, in: Trammelant met de familie)
Mannetjes

Visite is altijd feest, is het niet bij het komen dan is het wel bij het gaan (Theo Burgers) Zwaaien

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

27 reacties

  1. Dank je! En het gaat maar door…. Binnenkort andere oma, die wordt 90, nog meer verjaardagen enz. enz. En ook leuk: over een paar weken weer avondje schouwburg! En nog leuker: vandaag kregen we een uitnodiging om in december mee naar een concert van De dijk te gaan in 013! Jipieeee. Dus het gaat maar door!

  2. Vind visite best leuk, als het maar spontaan en ongepland is. Als je niets in huis hebt, blijken er ineens een heleboel andere dingen te kunnen! Dat houdt het dan ook spannend, je weet nooit waar je op een dag weer eens terecht komt! 😀

  3. Mee eens Patrick. Vroeger als kind liep ik overal zomaar binnen, bij de buren, bij een vriendinnetje. Maar later moesten er afspraken gemaakt worden. Daar doe ik zelf ook aan mee hoor. Soms kan het niet anders, want hebben we het niet allemaal druk druk druk? Of denken dat te hebben. Het is vaak juist zo leuk als mensen onverwachts binnen komen vallen. (’t is maar goed dat hier niet bekend is waar ik woon!) 😉

  4. Visite krijgen is idd leuk, maar ik weet het zelf liefst op voorhand ivm snel nog wat poetsen, wat drank en koekjes in huis halen etc. :-). Verder is bezoek altijd welkom maar ik hou er niet van om echt dagelijks of meermaals per week visite over de vloer te krijgen, dat is iets te veel en belastend voor me. Maar Kimmy, jij bent altijd welkom hoor :).

  5. Echt gebeurd: Deze namiddag kwam hier een kennis aan de raam kloppen met de vraag … of ik soms OLIEBOLLEN nodig had want ze ging naar de kermis en zou die anders gerust willen binnengooien als ze terugkwam. Hihi, wat d8 ik toen weer aan Olly, héhé. Juist, als je komt, moet ik het zeker weten, dan zorg ik er zeker voor dat hier zeker geen kastjes openstaan of eten rondslingert op tafel of op het aanrecht ofzo, hihihi.

  6. Ach, dat komt vanzelf wel goed. Het hoeft maar 1 keer fout te gaan hè! Heb het zelf trouwens nog nooit meegemaakt en heb toch al 12 jaar honden… Maar dat komt ook omdat ik sowieso nooit eten laat liggen als ik er zelf niet bij ben.

  7. Kom nu al een aantal dagen op visite op je weblog. Maar Kim heeft weinig te melden. Je gaat toch niet op dat mopje lijken moppie?
    Tot zover de flauwe opmerkingen. Hoop je natuurlijk weer gauw on line te ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.