Testweek in Ermelo

Testweek

Yes, back home, na een paar erg vermoeiende dagen in Ermelo. Ik had gehoopt woensdag naar huis te kunnen maar helaas. Degene met wie ik het eindgesprek zou houden had onvoldoende tijd zich daar op voor te bereiden zodat dat donderdag om 9 uur zou plaatsvinden. Jammer wel want voor een vrij kort gesprekje moest ik een extra ‘dag’ blijven!

Maandagochtend om half 11 begonnen de testen. Het waren er echt enorm veel. Sommige tests bestonden uit 240 vragen, andere 260, 100, 50 enz. enz. Het waren onder andere interessetests maar ook een analogietest, tests die met taalinzicht te maken hebben, ik moest spelfouten ontdekken en dat soort dingen. Ook coopingtests, nou ja, noem maar op; het hield niet op tijdens deze testweek!! Mannetje zit te schrijven

Meestal was ik snel klaar, had dan de helft van de tijd nodig die ervoor stond. Schoot dus lekker op.
Verder heb ik gesprekken gevoerd met een psycholoog en een loopbaanadviseur en een aantal opdrachten gemaakt.
De uitslagen en verslagen zijn allemaal met me besproken en eigenlijk kwam er niks schokkends uit….! Had ik ook niet verwacht. Conclusie:
“Wij zien geen belemmeringen voor u om werk te gaan zoeken. U heeft geen aanvullende opleiding, training of wat ook nodig. Uit alle tests blijkt dat u de juiste keuzes heeft gemaakt met betrekking tot uw vakkenpakket destijds op de Havo en later uw keuze voor een beroepsopleiding. Uw werktempo ligt hoog en de scores zijn bovengemiddeld. U kunt werk zoeken op het niveau van uw opleiding.”

Ervaring

Hoe ik het heb ervaren… Druk, vermoeiend. Vreemde omgeving, vreemde mensen, lange dagen. Ik zat met een meisje en een jongen van beide 19 jaar in een bungalow. De jongen volgde op Sonneheerdt een opleiding en dat meisje kwam ook voor een testweek. ’s Middags kregen we in de kantine een warme maaltijd en de overige maaltijden kregen we mee naar het huisje. Mooie omgeving, veel natuur; mijn hond had het er geweldig!
Binnenkort ontvang ik alle uitslagen en verslagen en dan worden er vervolgafspraken gemaakt.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

6 reacties

 1. Welcome back!
  Je hebt een intensief testprogramma doorlopen zeg!
  Kende jij Sonneheerdt al?
  Hoe vond je de begeleiding/accommodatie?
  Het reïntegratiebedrijf dat mij begeleidt pakt het veel minder grondig aan. Ik heb de indruk dat ze er serieus werk vanmaken. Dat vind ik heel positief.
  Je gaat dan straks de uitslagen ontvangen en wat is dan de volgende stap?

 2. Nee, ik kende Sonneheerdt nog niet. De begeleiding? Nou, we waren nog net niet vogelvrij verklaard… Weinig begeleiding en ik was blij met mijn collegaatje die nog behoorlijk wat zag. Ik was toch onthand in een vreemde omgeving, de route naar de bungalow enz. Dat leer je niet in 1 dag. Ik liep wel alleen in het gebouw daar, wist de kantine en de ruimte waar we werkten en ik kon ook naar buiten, lekker in het zonnetje met mijn hondje. Maar voor de rest prima. Ik maakte gewoon de opdrachten en tests, waren die klaar dan liep ik naar een aangrenzende kamer om dat door te geven en werd me een nieuwe test voorgeschoteld.
  Na de uitslagen en zo gebeurt er even niks. Sowieso gaat alles nog wat tijd kosten omdat ik waarschijnlijk onderdelen van een training empowerment ga volgen. Ik moet zelf aangeven wanneer ik er klaar voor ben, wanneer ik onder begeleiding of zelfstandig ga solliciteren. Maar goed, zover is het nog niet. Eerst bijkomen van deze week. Die vloog wel voorbij maar toch waren het lange dagen. En ik hou van opschieten, zet mezelf onder druk dus dan weet je het wel; ben een beetje moe nu. Ik hoor het wel als je nog vragen hebt.
  Ik voelde me wel oud zeg daar! De meesten waren jong, rond de 18, die daar een opleiding volgen. Er kwam nog iemand voor de testweek en die was 39 en daar had ik een lotgenoot aan!!

 3. Op ditmomentheb ik geen vragen, terwijl jij al vragen genoeg voorgelegd gekregen hebt in Ermelo. Wist je dat ik ooit in dat dorp daar gewoond heb? Oei, dit is dan toch nog een vraag. :Glimlach:

 4. Nou dan weet ik dat ook weer! Ik heb er zelf in 1992 ook geregeld tijd doorgebracht. Ik logeerde bij een vriend die op Sonneheerdt studeerde. Maar ken Ermelo niet echt en Sonneheerdt kende ik dus alleen van naam.

 5. wauw!!
  wat goed zeg!!
  het lijkt me wel erg vermoeiend..
  maar vind het knap dat je het gedaan heb!
  ik hoop dat je ook een leuke en goede baan zal vinden!
  liefs sannie

 6. Sannie, dank je voor je reactie. Ik zag erg op tegen die testweek maar zoals verwacht viel het toch wel mee. Het is ook voor mezelf goed geweest alles eens op een rijtje te zetten, dingen bevestigd te krijgen, alle voors en tegens door te nemen.
  Het was vermoeiend omdat de dagen erg intensief waren. Maar ook omdat ik uit mijn vertrouwde omgeving was, waardoor het me meer inspanning kostte om overal mijn weg te vinden. Daarnaast sliep ik slecht. Vooral de laatste nacht toen ik wakker werd door een horzel! Ben allergisch voor die krengen en ben in totaal een keer of 11 gestoken! En het lullige is dat je zo’n ding niet eens tegen de muur kapot kunt slaan want ik zie natuurlijk niet waar ie is!
  Wat een ramp zeg, de volgende ochtend liep ik met grote plekken op mijn gezicht en een neus die veel dikker was door de zwelling!
  Ik was wel blij dat ik die dag alleen het eindgesprek had en daarna naar huis mocht want van maar een paar uurtjes slaap word ik niet echt vrolijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.