Bezoek komt intake houden

Bezoek

Vandaag was het dan zover; er kwam iemand van het reïntegratiebureau voor een intake.
Ik vond het een positief gesprek en ben ook tevreden over de te volgen strategie, of althans, de plannen.
Er moesten veel formaliteiten afgehandeld worden, veel bureaucratische rompslomp. En er moest natuurlijk erg veel geïnventariseerd worden zodat meneer de intaker een beeld kreeg van de achtergrond van Kim, haar schoolloopbaan, werkervaring en last but not least haar wensen.

Waarschijnlijk moet ik een loopbaanonderzoek en een persoonlijkheidsonderzoek gaan doen, of moet ik zeggen; laten doen, zodat het plaatje wat completer en concreter wordt.

Maar goed, de man was enthousiast en positief en dat is altijd nog beter dan dat ie afdroop met de woorden: sorry, u bent onbemiddelbaar, mevrouw Kim, u bent een hopeloos gevalletje…! Nu mijn toekomstige werkgever nog overtuigen, maar dat is nog een paar stappen verder.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

16 reacties

 1. Ik blijf het een hele inbreuk vinden op je privacy, maar sommige dingen moeten nu eenmaal. Hoop dat er wat uitkomt!

 2. Dat kun je wel stellen, er werd me het hemd van het lijf gevraagd. Onder het mom van een zo volledig mogelijk beeld etc. Dat begrijp ik best maar makkelijk vind ik het niet. Oké, het belangrijkste is dat het ergens toe leidt, en daar ga ik wel van uit.

 3. O, was het bij wijze van spreken… 😉
  Ik had zelf ongeveer een jaar geleden zo’n gesprek. Ik ging daarvoor op bezoek bij het bedrijf. Het gesprek duurde iets langer dan een uur. Op basis van wat ik tijdens het gesprek vertelde, maakte de man van het reïntegratiebedrijf een plan en dat plan diende hij in bij het UWV. In augustus kregen we groen licht van het UWV om met het plan aan de slag te gaan. Het hield onder andere in dat er wat nader onderzoek gehouden zou worden, onderzoek naar wie ik ben, wat ik wil e.d.

  Dat onderzoek vond afgelopen najaar plaats. Nu vond ik dat onderzoek niet zo inzichtelijk. Ik zou het zelf anders aangepakt hebben. Ik kreeg vragen waar ik niet zomaar met ja of nee op kon antwoorden. Ik wilde weten wat er met sommige woorden bedoeld werd. Bijvoorbeeld toen gevraagd werd of ik flexibel ben, vroeg ik in welk opzicht dat bedoeld werd, want in denken ben ik best flexibel, terwijl ik qua opvattingen nogal vasthoudend ben… Dat onderzoek schoot dan ook niet zo op…

  Verder zijn we doende geweest mijn curriculum vitea te herzien, kreeg ik diverse zoektips en vonden ze voor mij een werkstage. Maar ik heb nog geen baan gevonden. Het bedrijf waarbij ik stage liep stond net op het punt opnieuw flink te gaan bezuinigen….

 4. Nou, verschilt dan niet zo erg met hoe het bij mij tot nu toe is gegaan. Kijk, die man wilde weten waardoor ik blind ben geworden en wat ik sinds die tijd heb gedaan. Zoals jij weet zit daar een heel verhaal aan vast, is niet kort uit te leggen. In anderhalf uur tijd passeerden 13 jaar van mijn leven de revue.
  Natuurlijk werd ook ingegaan op mijn werkervaring, die inmiddels vrij divers is. Biedt perspectieven maar moet wel ingekaderd worden. Daartoe moet ik dan weer een loopbaanonderzoek doen. Dat onderzoek naar mijn persoonlijkheid heeft puur te maken met hoe ik als mens funktioneer op het werk, in een team, hoe ik omga met druk etc. Hij moet ook medische gegevens opvragen. Zal wel een formaliteit zijn want er zal weinig nieuws uit komen. Vervolgens zal een plan de campagne gemaakt worden dat, als ik akkoord ga, naar het UWV gestuurd wordt. Dus net als bij jou. Ik heb niet speciaal de wens werk te zoeken in de richting waarin ik geschoold ben, hoewel dat wel voor de hand zou liggen. Door het werk dat ik de afgelopen jaren heb gedaan heb ik veel ervaring opgedaan en ook kunnen ontdekken waar mijn sterke punten liggen en wat ik leuk vind. Uit dit alles bij elkaar moet dan een ideale baan komen. Lol

 5. Fijn dat het gesprek zo goed verliep, dat is een goed begin 🙂
  Spannend, wachten wat er komt. Ik log het wel 🙂 en duim voor je

 6. smijt een 3de hands hempie naar Kim toe ik ben nu zelf een jaar bezich met zo’n reïntegratie tante bezich en ik ben niet blij met hun manier van werken door omstandigheden is het kwa werk 2 jaar geleden de mist ingegaan ik was geestelijk en lichaamelijk totaal de weg kwijt kwam bij een psygidingens terecht en heb daarzo mijn oude rotzooi opgelost en ben daardoor helemaal opgeknapt en afgestoft. Maar mijn reïntegratie tante die wil mij niet de kans geven om het verleden ( toen het mis ging ) achter mij te kunnen laten ik had gisteren een gesprek met haar en ze schoof de 1ne verwijt naar de andere verwijt naar mijn kop. dus wat ga ik hier aan doen ik ga maandag dus een brief schrijven naar de wethouder van sociale zaken en welzijn. dit weet mijn reïteratie tante niks vanaf en krijg gelukkig van een paar belangrijke politieke mensjes steun en die gaan ook zich er even mee bemoeien zodat ik eindelijk de kans krijg om te gaan werken en kan laten zien dat ik de weg terug heb gevonden en voor de volle 100% in deze maatschappij kan voor bewegen als ieder ander mens. en hierbij laat ik het ff want ik ga kijken of ik mijn bed nog weet te wonen laterssssssssssss 😀

 7. Ik zit nu een jaar onvrijwillig in de ww (jawel UWV) en ik word al een jaar ‘getreiterd’ door het UWV, vanaf dag 1 gaat alles al mis. Ik ben ook bij reintergratie geweest, bij name Alexander Calder, en deze hadden niet eens een volledig programma voor al die weken, kortom schandalig. Als ik aan die tijd terug denk, die ik ook een mede kandidaat voor me die zwaar ziek was, en werd ook VERPLICHT naar deze onzin te komen. Ik wilde mijn relaas neerleggen bij het UWV bij name Mw. van Iersel, maar deze had niet eens het fatsoen om te luisteren, met als resultaat dat ik stevig gekort werd op mijn uitkering (en ik maar denken dat ik recht heb op vrijheid van meningsuiting). Tegen deze beslissing ben ik in beroep gegaan, en dan kom je terecht bij een jurist van het UWV, en die geven je natuurlijk ongelijk. Nu is de zaak naar de rechter en ik moet dat resultaat maar afwachten. Maar mijn conclusie is dat eerlijk je mening geven bij het UWV nog zwaader word bestraft dan stelen. Hoezo normen en waarden mijnheer Balk(ellende)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.