Ben er even niet

Ermelo

Dat wordt een beproeving… Moet maandag een paar dagen weg en da’s op zich geen ramp. Vind het wel jammer dat ik dan even computerloos ben. Over verslaving gesproken! Nou ja, komt natuurlijk ook omdat ik geen zin heb om weg te gaan, want was dat wel het geval dan zou ik dat ding niet missen. Anyway, donderdag weer on air. En tot die tijd ben ik in Ermelo, in verband met een testweekje als start van mijn reïntegratietraject. In dit blogje schreef ik er al iets over.

Testweek

Ik krijg diverse tests, een stuk of twaalf, een intake, onderzoek etc. Het zal een dag of 3 duren!!!
Ik verblijf in een pension in Ermelo. Iedere dag van 9 tot 4 uur psychologisch en loopbaanonderzoek. Spannend hoor, ‘k ben héél benieuwd hoe het zal gaan allemaal. Helaas is Ermelo nogal uit de buurt zodat ik wel moet overnachten daar. Heeft dus niet mijn voorkeur maar ja, ’t is niet anders. Meisje zegt: bye

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

15 reacties

 1. Amai, eigenlijk zie ik nu pas welke verschillen er allemaal zijn tussen België en Nederland. In België heb je wel enkele diensten zoals ATB (ArbeidsTrajectBegeleiding), die mensen met een handicap helpen naar een job, maar je moet zelf wel contact met hen opnemen en er ook achter zitten anders blijf je maandenlang op een w8lijst staan … Echte diepgaande onderzoeken gesprekken volgen er gewoonlijk niet, alleen wat algemene vragen over kennis, vaardigheden, zelfstandigheid, mobiliteit etc. In mijn geval heb ik enkel in totaal 2u contact gehad met een ATB-medewerker en heeft die medewerker met niemand anders contact gezocht.
  Persoonlijk weet ik niet of ik het wel zo leuk zou vinden om zoveel onderzoeken te laten doen … Ik denk dat jij, Kim, toch wel zelf weet wat je graag wilt doen, of zeker niet graag doet, en waarin je goed bent enz.?
  Wat houden die onderzoeken dan allemaal in als ik vragen mag? Gaat zo’n psycholoog/team dan adviseren wat je best kan of moet doen of hoe zie ik dat? Lijkt me wel allemaal een grootschalig gedoe en veel paperassenwerk zeg … Ik kan me voorstellen dat het psychologisch toch ook niet allemaal even gemakkelijk is want er komt toch heel wat bij kijken, en dan heb je nog geen zekerheid of iets dergelijks.
  In ieder geval veel succes gewenst.
  Groetjes
  Kim

  1. @Kim, ik weet zelf nog niet wat er precies gaat gebeuren. Ze willen meer zicht krijgen op mijn mogelijkheden, vaardigheden en wensen. Dat alles zal dan leiden tot, neem ik aan, beroepen die daar het beste bij passen. Psychologisch onderzoek heeft onder meer te maken met hoe ik omga met stress en werkdruk, hoe ik op de werkvloer functioneer, waar mijn sterke en zwakke kanten liggen. Zo iets ongeveer. Maar 23 augustus is het zover en een paar dagen later hoor je meer van me!
   Nee, ik ben er niet echt blij mee maar anderzijds denk ik dat het ook mij meer inzicht kan verschaffen. Het is zo dat ik in de loop der jaren op diverse terreinen ervaring heb opgedaan en ik daardoor beter heb geleerd wat ik echt leuk vind en graag doe. Maar dat is vrij breed en tot nu toe moeilijk om er concreet een baan bij te noemen. Dus ik wacht het af en wordt vervolgd!

 2. Hoi die Eric!
  Ja snap ik, dat was vakantie. Ik ga niet op vakantie maar moet weg voor een soort testweek of testvierdaagse…! Dus van 9 tot 4 tests en onderzoek en blablabla een hoop geleuter.

 3. Zal ik beslist doen. Ik houd niemand meer voor de gek dan mezelf als ik niet mezelf zou blijven!! Bedankt in elk geval en over een paar dagen weten we meer…

 4. Ik weet het, het is niet echt opbeurend, maar het lijkt me helemaal niks … 🙁
  Uiteraard wens ik je veel succes, wie weet heb je er tóch iets aan, dat hoop ik voor je! :Glimlach:

 5. Haha, al zou je gezegd hebben dat het je geweldig lijkt, dan nog vind ik het zelf ook niks. Geef er niks om, een paar dagen in een wildvreemde omgeving en moeten overnachten bij mensen die ik niet ken. Maar ja, wat moet moet. En meestal vallen dingen erg mee, als je er achteraf op terugkijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.