Kluizenaar of een tevreden mens

Kluizenaar

Tot zo ongeveer mijn 18de was ik erg uithuizig, was eigenlijk nooit thuis. Toen ik plotseling blind werd kwam ik min of meer gedwongen thuis te zitten. Dat maakte me nog net geen kluizenaar. Later trok het wel iets bij, onder andere door de komst van mijn geleidehond. Maar het werd nooit meer zoals voorheen.

Nu, jaren later, hoef ik nog steeds niet zo nodig weg, kan me prima vermaken in mijn eigen huis. Ik vraag me wel eens af, is het een kwestie van me schikken in ‘mijn lot’, ben ik mijn wilde haren kwijt of is het zo dat ik nu andere dingen belangrijk(er) ben gaan vinden? Of ben ik nu pas echt een kluizenaar geworden?

Hoe het ook zij, vandaag is een uitzondering. Eerst gaan we naar een bevriende oom, die onlangs een zware rugoperatie heeft ondergaan. En vanavond komt een goede vriend langs. Rare uitdrukking eigenlijk, alsof er ‘slechte vrienden’ zouden bestaan!!
Zwaaiend poppetje
Vanaf deze kant wens ik iedereen veel plezier met wat ie gaat doen vandaag!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

10 reacties

 1. Ik was vroeger ook uithuizig, sinds een aantal jaren ben ik het liefst thuis, daar voel ik me het meest op m’n gemak, daar heb ik m’n eigen dingen te doen. En – niet geheel onbelangrijk in dezen – thuisblijven is goedkoop.

 2. Zo ervaar ik het ook. Zoals vandaag op bezoek gaan vind ik hartstikke gezellig, dat dadelijk die vriend komt ook. Maar ik vind het ook heerlijk om niks te moeten, mijn eigen gang te gaan. Kan erg genieten van bezigheden en hobby’s waarvoor ik
  de deur niet uit hoef. Gelukkig maar want het blijft nou eenmaal een feit dat ik minder mobiel ben. Maar goed, was ik dat nog wel geweest zou ik misschien ook lang niet meer zoveel weggaan. Dat zal ik nooit weten, doet er ook niet toe. Belangrijkste is dat je tevreden bent met je situatie, met je leven zoals je het leidt.

 3. Door omstandigheden in het gezin ben ik veel aan huis gebonden en soms snak ik er naar om er even uit te gaan.
  Zo zie je maar, ieder mens is weer anders.
  Als jij je thuis gelukkig voelt, dan is het toch goed?

 4. Ja, zo zie je dus ook dat je omstandigheden een belangrijke rol spelen. Of het een keus is, uit vrije wil gemaakt, of door de omstandigheden gedwongen. Maakt een wereld van verschil. Als ik ervoor kies thuis te zijn vind ik het prettig. Als ik eigenlijk wel weg zou willen maar niet in staat cq de gelegenheid ben is dat niet prettig. Dan geniet ik ook niet van het thuis zijn maar voel ik me gevangen…

 5. Als kind was ik nooit thuis, later al wat meer, maar tegenwoordig ben ik altijd thuis.
  Ook bij mij zijn de wilde haren er af en ik vind het helemaal niet erg.

 6. Grappig is dat, hoe dat in de loop der jaren kan veranderen. Misschien je rust gevonden. Nee, ik weet het niet. Ik vond mijn leven vroeger heerlijk, heb mooie jaren gehad maar nu vind ik het ook goed. Ben ook wel blij dat ik niet zo móet, dat gejaagde, overal bij willen zijn, altijd onderweg. Nee, laat mij maar lekker in mijn huisje, ik voel me soms net… nee, dat zeg ik niet, staat zo generaliserend! :Knipoog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.