Uiterlijke schijn

Schijn bedriegt

Vorige week ontving ik een boek van de bieb met de aansprekende titel:
“Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen”.
Ik vind zo’n titel wel grappig klinken en heb dan meteen zin dat boek te gaan lezen. Op de eenof andere manier ga ik er dan van uit dat het boek zelf ook leuk/goed zal zijn als de titel klinkt als een klok.
Boekenwurm
Een boek van Renate Dorrestein dat ik eerder las heet Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor.
Hoe verzin je het? Of wat dacht je van de boeken van Yvonne Kroonenberg, zoals Wat rijmt er op huwelijk, en Zij houdt van hem, hij ook. Al deze boeken vond ik leuk om te lezen maar veel meer dan dat ook niet.

Dat schijn bedriegt gebeurt wel vaker. Ik begon in het eerstgenoemde boek van het echtpaar Pease, over de liegende mannen en vrouwen met schoenentic. Het stelde niks voor. Het blijft bij een leuke titel, de inhoud voegt niks toe! Tja. Het is niet voor het eerst dat de buitenkant niks zegt over de binnenkant.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

6 reacties

 1. Zo heb ik me ook al een aantal keren mis-kocht.
  Dacht ik een leuk boek aan te schaffen (aan de hand van de buitenkant en de omschrijving), viel het tegen of vond ik het moeilijk leesbaar (en ik ben toch een behoorlijk lezer).
  Het is wel leuk om zo eens wat titels onder de loep te nemen. Heb helaas geen leuke aanvulling voor je.

 2. Ik ben geen lezer. Dwz na 20 regels wil ik minimaal een plaatje zien. Als ik wel een lezer was, dan zou ik dagelijks naar de bieb gaan. Je kan daar heerlijk lezen. Ik lees daar tegenwoordig de krant en dat vind ik ook erg praktisch.

  Zelf ben ik erg blij met de hoorspelen van Bommel. Ik ben onlangs weer begonnen met het afluisteren van de streams. Dat Bommel een te lichte stem heeft vind ik niet meer zo erg. Ik vind het wel een kunst dat ze na 80 verhalen nog steeds zo leuk gemaakt zijn.

 3. Ik heb onlangs Grootmoeder van Cri Stelweg gelezen (geluisterd) en Verfhuid van Rascha Peper. Alle twee hartstikke leuke boeken. Vooral de laatste vond ik erg goed, het gaat over een kunsthandelaar en een fanatieke verzamelaar. Het slot is erg verrassend. Normaal gesproken zou ik zo’n boek niet lezen, maar aangezien de keuze aan luisterboeken bij ons in de bieb tamelijk beperkt is, heb ik toch dit boek uitgezocht. Zo zie je maar dat vooroordelen toch leuk uit kunnen pakken.
  Van de week zal ik mijn daisyboeken maar eens op de post doen. Krijg ik tenminste weer een verse voorraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.