Wat een stunt

Wat een stunt

Dat hebben wij weer… Wat een stunt zeg

Vorige week hebben we een andere auto gekocht. Samen met mijn ouders, dus het wordt een deelauto. Zij wonen hier vlakbij en zowel zij als wij gebruiken hem niet intensief. Ideale oplossing dus. Morgen kan ie gehaald worden. Hopen we.
Auto
Want… vandaag aan het eind van de middag kreeg ik telefoon. “Ik kan de auto niet registreren want ik heb hier een rijbewijs dat verlopen is!” Oeps, pardon? Verlopen? Ja, en niet een paar maandjes ook…
Dus in allerijl dat rijbewijs gehaald. Ik keek gelijk op de site van de gemeente. Afspraak maken voor verlenging, pasfoto’s meenemen. Pasfoto’s? Ja natuurlijk, zou ik zo vergeten zijn. Hebben we die nog? Ja, twee. Lijken ze nog? Volgens zoon Chris niet echt maar ja, het moet maar.

Nu maar hopen dat de gemeenteambtenaar morgen (straks) bereid is het ding gelijk te verlengen… anders wordt het uitstel, vrees ik!

Maar ach, we gebruiken hem toch niet vaak hè, dus wat zou dat, een dagje later?

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

21 reacties

 1. Ja, ik moest erg lachen toen ik het hoorde. Pas daarna schrok ik: ojee, wat nu?
  Vanmorgen heeft Berry voor de zekerheid toch maar nieuwe pasfoto’s laten maken. De stadswinkel in het centrum was pas vanaf 13:00 open dus reden we naar een andere. Daar was in no time het rijbewijs verlengd. Het duurde langer voordat we de auto eindelijk mee konden nemen, maar dat had andere oorzaken. Gelukkig is alles opgelost en we zijn heel blij met ons nieuwe vervoermiddel!

 2. Erger nog, ook met de oude mochten we dan niet meer rijden, want die zou vandaag een APK keuring moeten krijgen. En sowieso had ie niet mogen rijden, zonder geldig rijbewijs!!

 3. ik heb hetzelfde afgelopen vakantie met onze passen gehad. Binnen twee dagen verlengen kostte me bijna 100 euro extra. Ik kon de gok niet wagen. Balen dus.
  Komt goed kim …

 4. Gelukkig is het goed afgelopen.
  Ik meen dat bij niet tijdig verlengen na verloop van tijd, weet niet hoe lang die periode is, het rijbewijs vervalt en je opnieuw examen moet doen …

 5. Nou, nu is het rijbewijs 10 jaar geldig. Eerst stond er op dat ie na 5 jaar (dus de datum erbij) verlengd moest worden. Nu is dat tien. En eerst stond er ook op dat ie geldig was tot 2029, want dan wordt Ber 70 en dat is kennelijk een leeftijd om het rijbewijs af te pakken! En dat staat er nu niet meer op, vreemd genoeg.

 6. Ja, klopt, maar er stonden dus als het ware 2 geldigheidsdata op, waarvan de ene te maken heeft met verlengen en de andere met leeftijd en keuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.