Winkelen op gevoel

Winkelen op gevoel

Waar kan ik u mee helpen?
Als ik kleding wil kopen en een winkel binnenstap is dat de standaardvraag die gesteld wordt. Nu het antwoord nog… De meesten zullen misschien zeggen: Ik kijk even rond.
Dat gaat in mijn geval natuurlijk niet op.

Nu scheelt het of ik iemand bij me heb die mijn kledingsmaak kent en voor me rond gaat kijken. Ook dat is niet eenvoudig want zij vragen zich net zo goed af waar ik naar op zoek ben. Dat is voor mij een vraag waar ik meestal geen antwoord op weet, simpelweg vanwege het feit dat ik het aanbod niet ken. en is het niet zo dat het aanbod de vraag creëert?
Schoenen
In de meeste schoenenwinkels is het wel mogelijk om zelf rond te ‘kijken’. Ik scan als het ware met mijn handen de rekken schoenen af en kan vrij snel beoordelen of het naar mijn smaak is of niet, zoals een ziende dat in een oogopslag kan.

Niet onbelangrijk is de hulp van het winkelpersoneel. Het prettigst is het in een zaak te komen waar men mij en mijn smaak kent. en waar ze me rechtstreeks aanspreken, in plaats van zich tot mijn partner te richten!
Gelukkig zijn die er genoeg wat het winkelen een stukje plezieriger maakt. en ook dat ze de tijd voor je nemen om uit te leggen wat er zoal hangt, kleuren, modellen, ze me laten voelen etc.

Maar voor mijn lol winkelen? Lekker shoppen zoals sommigen zouden zeggen… Nou nee, toch eerder een noodzakelijk kwaad. Hoewel dat woordje noodzakelijk nogal relatief is, vrees ik! Geen commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.