Gamen goed voor ogen

Onderzoekers hebben ontdekt dat gamen het gezichtsvermogen verbetert. Vooral het spelen van actiespelletjes blijkt goed voor de ogen te zijn.

Computerspel

Dit concludeert de universiteit van Rochester na een onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat mensen die een paar uur per dag aan het gamen waren, na een maand 20 procent beter scoren in een ogentest, zo meldt Reuters.

Daphne Bavelier, professor in hersen- en cognitieve wetenschappen, stelt dat actiespelletjes de manier waarop de hersenen informatie verwerken verandert. “Deze games stimuleren het menselijke visuele systeem tot het uiterste en het brein past zich daaraan aan.”

Bavelier heeft het onderzoek uitgevoerd onder middelbare scholieren die weinig computerspelletjes speelden. Al deze scholieren hebben voor het onderzoek een ogentest gedaan. Daarna zijn zij verdeeld in twee groepen. De ene groep heeft een maand lang elke dag een uur een complex actiespel gespeeld. De andere groep kreeg een maand lang een visueel minder ingewikkeld spel voorgeschoteld.
Twee pc's
Beide groepen hebben aan het eind van de maand wederom een ogentest gedaan. Daaruit bleek dat de testgroep die het actiespel gespeeld had, veel beter scoorde in de ogentest.
De onderzoekers stellen dat deze bevindingen kunnen helpen in het vinden van oplossingen voor diverse visuele aandoeningen.
Bron
Peuter achter pc
Misschien kunnen kinderen hiermee hun ouders overtuigen dat zij “echt niet te lang gamen“! Chris gaat nog steeds zonder bril door het leven. Dennis niet, die zit op -8 maar hij heeft het dan ook veel te druk met zijn verkering!

1 reactie

 1. bepaalde spelletjes helpen inderdaad met het reactievermogen
  met name schietspelletjes aangezien je daar heel snel erg veel in je moet op kunnen nemen.

  misschien game ik een tikkeltje teveel en moet ik ook maar eens aan andere dingen gaan denken.
  maar wel leuk dat het nu bewezen is dat het niet TE ongezond is
  grtz
  Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.