Lef of maf? Dinner in the dark.

Alweer een knettergek idee uit New York dat stilaan doorsijpelt bij ons: Dinner in the Dark, een blind date die je wel heel letterlijk mag nemen. Het werkt alsvolgt:
na het aperitief gaan de lichten uit en mag je genieten van een vijfgangenmenu in een pikdonker restaurant.

Juist ja: je ziet geen klote, pas bij het dessert mag er een kaarsje aan. De obers dragen nachtkijkers, dus als een bord soep in je schoot terechtkomt, ligt het alvast niet aan hen.

Wat is nu de lol hiervan? Wel, aan je donkere tafel kom je terecht in een gezelschap dat je niet kent. Je weet ook helemaal niet hoe je tafelgenoten er uitzien. ’t Is dus puur afgaan op de tafelconversatie, en als die je niet bevalt, steek je beide handen in de lucht. De nachtkijkende ober heeft dat meteen in de gaten, en hij zal je discreet naar een andere tafel begeleiden. Kortom, je kan je tafelgenoten ‘dumpen’ zonder dat ze je dat zien doen. Of hoe de sociale geplogenheden er in het donker plots heel anders kunnen uitzien.

De eerste Dinner in the Dark had plaats in de Velvet Lounge in Antwerpen.

De site van Dinnr in the dark is inmiddels (2016) offline. Maar…. zie Ctaste is nog online! Zo nu en dan duiken er nieuwe initiatieven op, houd het internet in de gaten.

3 reacties

  1. Het is een ludiek idee, eerst dacht ik: wat zoeken ze daar ? Maar later besefte ik dat uiterlijk betrekkelijk is. Het probleem is alleen: hoe kom je de eerste jaren door als het uiterlijk van de ander je niet bevalt?

  2. Mens, nog even wat. Jaren terug waren er toch van die programma’s op tv. Dan mocht bijvoorbeeld een vrouw met een paar mannen praten. Uiteindelijk koos ze de in haar ogen (oren!) de leukste. Het gordijn of weet ik wat werd dan weggetrokken zodat ze elkaar konden zien. Meestal is dat schrikken, in positieve of negatieve zin, omdat je je altijd een voorstelling maakt op grond van iemands stem, maar dat zelden overeenkomt met de werkelijkheid. Net zoals wanneer je iemand ontmoet die je tot dan toe alleen aan de telefoon hebt gesproken.
    Misschien zou ik ook wel weg willen rennen als ik ineens kon zien en dan mijn man kon zien… Moet ie wel z’n mond opendoen, anders weet ik niet eens dat hij het is! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.