Trouwen in de draaimolen?

Trouwen in het reuzenrad of de draaimolen? Dit jaar kan het voor het eerst. Het vormt de 238ste attractie van de Tilburgse kermis.

Een dagje kermis vieren in Tilburg en getrouwd thuiskomen. Het kan dit jaar. Het gemeentebestuur nodigt alle verliefde en verloofde stelletjes uit om tijdens dat evenement in het huwelijksbootje te stappen.

Het bruidspaar gaat trouwen

“Vele liefdes ontstaan op de Tilburgse kermis”, zegt kermiswethouder Hans Janssen (CDA). “Volop reden dus om verliefde paren dan de kans te bieden om te trouwen.”

Tóch weer gelukt om iets speciaals aan de kermis toe te voegen en landelijke aandacht in de media te krijgen? Maar ja, Janssen – en zijn team – móet ook wel. De kermisbonden hebben hem niet voor niets gekroond tot Kermiswethouder van het Jaar.
Dus zijn er in plaats van 237 attracties – een record – dit jaar met het trouwen erbij 238 attracties – het nieuwe record – in de Tilburgse binnenstad van 21 tot en met 30 juli.

Bron: Brabants Dagblad

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Dagje uit

8 reacties

 1. Als kind zijnde gingen we met paps en mams regelmatig naar de Tilburgse kermis, in mijn herinneringen was het zo groot als de wereld zelf!

  Mijn eerste liefde heb ik daar ook leren kennen: ze was glanzend blauw, maakte een licht zoemend geluidje en als je op haar knopje drukte hoorde je een heel leuk “tuuttuuttuuttuut” 🙂

 2. Trouwen op de kermis, daar moet je toch niet aan denken?
  Ik zou wel mooiere plaatsen weten om in een huwlijksbootje te stappen.

  Een grote oceaan, op het strand van een tropisch eiland, of gewoon in de kerk.

  Maar nee… níet op de kermis, al is die nog zo groot.

 3. Moet er niet aan denken. Ik word al misselijk als ik naar een draaimolen kijk. Ik kots vast mijn bruidsjurk onder, haha ik in een jurk, dat is pas lachen! Ik ben trouwens helemaal niet zo voor trouwen, maar het lijkt mij toch een famlie aangelegenheid. Trouw je op de kermis, dan ben je zelf een attractie!

 4. Ja, attractie nummer zoveel. Het lijkt me ook helemaal niks, totaal geen intieme sfeer. Daarna moet je door de drukte en herrie alsnog naar het stadhuis met je mooie jurk! Ben benieuwd of er veel paren gebruik van gaan maken.

 5. Er hebben zich nog geen trouwlustige stellen bij de gemeente Tilburg gemeld om in het huwelijk te treden tijdens de kermis. “Eén paartje heeft serieuze belangstelling”, aldus een gemeentewoordvoerder. “Twee jaar geleden hebben die elkaar ontmoet op de kermis. Vorig jaar is tijdens de kermis hun eerste kind geboren en dit jaar zouden ze willen trouwen tijdens het evenement. Ze hebben echter hun papieren nog niet ingeleverd. Dat moet voor vrijdag”.

  De gemeente ziet trouwen op de kermis als leuke toevoeging aan de kermis. “We hebben de mogelijkheid op 6 juni bekendgemaakt. We realiseren ons dat het erg kort dag was voor stelletjes om zo snel te beslissen. We mikken op volgend jaar.”

  Tilburgers kunnen het gehele jaar door trouwen buiten het stadhuis, op negen aangewezen locaties. Dat deden 24 stellen. Jaarlijks treden er in Tilburg circa 860 paren in het huwelijksbootje.
  (Bron: Brabants Dagblad d.d. 4-7-2006)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.