Valentijnskaart in braille

Valentijnskaart

In het muZIEum kunnen bezoekers van 9 t/m 14 februari een Valentijnskaart schrijven. in braille!
Hartjes
Het brailleschrift bestaat uit zes voelbare puntjes. Op het eerste gezicht zie je niet wat er geschreven staat, je moet het voelen. Net een geheimschrift dus. Dat leent zich uitstekend voor een geheime liefdesboodschap met Valentijn!

Van vrijdag 9 februari t/m woensdag 14 februari is het dan ook mogelijk om in het Practicum van het muZIEum een Valentijnskaart te schrijven in braille.
Het muZIEum zorgt voor een mooie kaart. De ontvanger van de kaart kan op de website van het muZIEum, muZIEum.nl het braillealfabet downloaden om zo de tekst te vertalen.
Meisje leest braille

Ervaringsmuseum

Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet-zien. Bezoekers kunnen er op bijzondere wijze kennismaken met het wonder van zien en de onbekende wereld van het niet-zien. Een veelbesproken onderdeel van het muZIEum is de ‘Ontdekkingstocht door het donker’ waarin bezoekers met een blinde gids een rondwandeling maken door het absolute donker. Blinde met stok en bril
muZIEum, ervaringsmuseum over zien en niet-zien
Nijmegen
024-3828181

5 reacties

  1. En als je die kaart nu elektronisch verstuurd, heb jij dan een braille-printer? Dat braille is best moeilijk lijkt me. Die letters uit je hoofd leren moet lukken met enige oefening. Maar hoe krijg je ooit zoveel gevoel in je vingertoppen?

  2. Henk, ik heb geen brailleprinter maar dat is ook niet nodig, want ik gebruik spraak en braille op de pc.
    Ik heb wel eens gehoord dat sommige mensen geen braille kunnen leren omdat hun vingers daar te gevoelloos voor zijn, bijvoorbeeld door eelt of door een aandoening.

    Op zich is het leren te vergelijken met hoe je als kind leerde lezen. Toen je nog niet kon lezen was een pagina uit een boek ook een wirwar aan letters, die je maar moeilijk kon onderscheiden. Je kunt pas iets herkennen als je het kent! Dus leer je letter voor letter, alsmaar oefenen. Zo gaat het met braille ook.
    In eerste instantie had ik het idee dat ik het nooit zou leren, al die puntjes.. Ik voelde wel verschil in vorm maar het bleven puntjes. Totdat ze betekenis kregen en ik ze kon gaan herkennen. Het bleek lang niet zo moeilijk als ik had verwacht.

  3. Wat een prachtig initiatief!
    In mijn tijd verstuurden we nog geen kaarten.
    Mijn moeder kende ook wel Braille, want daar was ze mee getrouwd. (smile)

    Ik ben benieuwd of Leendert dit jaar een kaart krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.