Blinde Ed

Blinde Ed

Een fan van talentenjachten ben ik nooit geweest, zal ik ook niet worden. Af en toe luister ik als het zo uitkomt even naar wat er zoal ten tonele verschijnt maar het boeit me niet erg.
Afgelopen week maakte ik daarop een uitzondering. Via de tamtam had ik vernomen dat Blinde Ed zou optreden tijdens de eerste aflevering van X factor. Ik had hem eerder eens gehoord op YouTube en dat viel (zwak uitgedrukt) beslist niet tegen.

Zijn auditie viel in de smaak, en niet alleen bij mij. Luister maar naar het lied hieronder, en op Youtube vind je een mooie cover van A whole lot of rosie van ACDC, ook geweldig! Man speelt gitaar

In de jaren 1991 tot 1993 neemt hij, bij oma in de keuken, drie cassettebandjes op, wat toen modern was. In 1994 neemt hij zijn eerste CD op. De hele straat vindt het mooi en oma ook. In de regio wordt de CD goed ontvangen en tot zijn stomme verbazing haalt hij zelfs de Australische radio.
In 2005 wordt Ed’s One Man Band vof opgericht samen met Manager Maroeska Dorrestijn en de website www.blinde-ed.nl wordt gelanceerd. Het jaar daarop wordt de CD Ed Rocks uitgebracht en speelt hij op het Zwarte Cross festival. De sound wordt steviger dan voorheen.

In combinatie met Ed’s unieke feature, improvisatie en verzoeknummers op afroep, zorgt dat voor zo’n 100 tot 120 optredens per jaar. In kroegen en op festivals schuurt Ed de planken kaal met zijn rauwe stem. Op radio en TV is hij regelmatig te vinden. Clips bekijk je op YouTube.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.