Bureau Obol

Obol

In Anders Bekeken, het ledenorgaan van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden, wordt Michel van Lokeren geïnterviewd. Michel is arbeidsdeskundige, werkte eerst voor reïntegratiebedrijf Kliq en werkt nu voor zijn eigen Buro Obol. Van Lokeren is zelf blind en naar verluidt de enige blinde arbeidsdeskundige van Nederland.

“Visueel gehandicapten missen realiteitsbesef bij het zoeken naar werk”, zei hij tegen de interviewster. Verderop werd dit genuanceerd, want “mensen die heel actief zijn, bijvoorbeeld in het vrijwilligerswerk (…) komen een heel eind”. Ook zelf heeft hij een tamelijk realistische kijk op het werk.
Hij waarschuwt cliënten er niet te makkelijk over te denken: eerst na te denken over wat je wilt en welke weerstanden je op de werkvloer kunt verwachten.

Wat verder bijzonder is aan Buro Obol is dat het ook met terugwerkende kracht bedrijven helpt bij het verwerven van subsidies. Menige werkgever heeft volgens Van Lokeren wel eens wat over de mogelijkheden gehoord, maar het ontbreekt bij hen nogal eens aan tijd om die subsidies aan te vragen. Hij doet dat dan ook, naast de bemiddeling naar arbeid.

Bij Buro Obol kunt u terecht voor:
Werkplekadvies
Arbeidsdeskundig advies
Assessment
Meer diensten voor werkgevers
Meer diensten voor werknemers

Klik hier
Bezoek Bureau Obol

4 reacties

 1. Betekent dat dan dat ik mijn verwachtingen niet te hoog moet spannen?
  Ach, weet je wat het is? Ik heb niks te verliezen want werk heb ik toch al niet…. gromgrom.
  Maar mijn werk als vrijwilliger blijf ik behouden, hoe dan ook, dus helemaal verloren ben ik niet!

 2. Ja, ik begrijp je heel goed dat je je vrijwilligerswerk wilt behouden. Ik ben zelf wel eerst werk gaan zoeken en heb nadien het vrijwilligerswerk er bijgenomen (ik wist niet of ik dat wel aan zou kunnen).

  Ja, en ik denk wel dat het klopt dat je realistisch moet zijn, maar dat moet een ziende persoon ook hé. En inderdaad, als je op voorhand al een beeld maakt van jezelf van wie je bent, wat je wil en wat je sterktes en zwaktes zijn, dan kan je echt wel gerichter zoeken naar een geknipte job, lijkt me. Enfin ja, ik heb niet zo gek veel ervaringen met sollicitaties op zich maar het is maar hetgeen ik denk …

 3. In het interview gaf Van Lokeren enkele voorbeelden waaruit hem bleek dat het wat ontbrak aan realiteitsbesef. Ik heb die voorbeelden niet overgenomen in het logje.
  Als ik even denk aan de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en wat over hem verteld wordt in de media, dan heb ik de indruk dat die minister een minder gebruikelijk realiteitsbesef heeft (om het zo maar even te noemen).

  Maar inderdaad Kim B, als je eerst voor jezelf het een en ander op een rijtje zet en als je dat vervolgens even klankbordt met wat andere mensen, dan lijkt mij dat een goed begin en dat scheelt vervolgens weer wat werk, nietwaar? 😉

 4. Ja Kim, klopt. Zeker in deze tijd is het voor bijna iedereen moeilijk om werk te vinden. Te weinig vraag, teveel aanbod, en soms is er wel vraag maar geen geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.