Meldpunt medicijnen

Meldpunt

Het Meldpunt Medicijnen verzamelt de ervaringen van medicijngebruikers. Doen de medicijnen wat ze moeten doen? Geven ze bijverschijnselen? Zijn ze onhandig in het gebruik? Worden ze vergoed? Al deze ervaringen zijn belangrijke signalen. Signalen die anders misschien verloren gaan. Met die signalen kunnen consumenten en patiënten betere voorlichting krijgen bij hun keuze. Ook kunnen wij met uw signalen de kwaliteit, het gebruiksgemak en de veiligheid van medicijnen helpen verbeteren.

I'm so sick

Of u een chronisch gebruiker bent of af en toe een medicijn slikt: het Meldpunt is bedoeld voor elke medicijngebruiker in Nederland. Ook medicijnen die u zonder recept van de arts gebruikt (zelfzorgmiddelen) kunnen aanleiding voor een melding zijn.

U kunt op deze site ook ervaringen van andere gebruikers bekijken. U kunt daarbij zoeken op medicijn of op aandoening. Let wel; meldingen van anderen zijn altijd persoonlijke belevingen. U kunt hier dus geen algemene conclusies aan verbinden.

Gelezen in Computeridee en geplaatst door Berry

Op de nieuwe website Zorggegevens kunnen bezoekers vanaf vandaag makkelijker de weg vinden naar gegevens over volksgezondheid, gezondheidszorg, welzijn en sport.

De gegevens op www.zorggegevens.nl zijn afkomstig uit meer dan tweehonderd registraties van meer dan tachtig organisaties. Niet alleen databases, maar ook rapporten en doelstellingen van registratiehouders worden via de website ontsloten. Deelnemers zijn onder meer de individuele GGD’en in Nederland, universiteiten en verschillende ziekenhuizen.

Door Berry

Deze is te uitgebreid om hier te vertellen! Ik ben getrouwd met Kim.

2 reacties

  1. Bedankt, goede site. (mis wel een linkje, haha ik ben lui):Knipoog: Ik merkte zelf al dat mijn medicatie rotzooi is, maar als je dezelfde bijwerkingen ziet die anderen hebben, hoort dit niet meer in de handel te zijn. Ik ben dan ook al ongeveer 2 maanden geleden gestopt. :Man knikt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.