Beperkt houdbaar?

Beperkt houdbaar

Laatst las ik in Opzij enkele artikelen over obsessieve aandacht voor schoonheid, de invloed van media op ons zelfbeeld, de voorbeelden hieruit die we als rolmodel gaan zien enz. Over hoe heel jonge meiden al naar de plastisch chirurg willen omdat ze ontevreden zijn over hun lichaam. Ik dacht terug aan mijn eigen jeugdjaren. Ik herinner me niet dat ik me erg vergeleek met of onzeker werd door modellen in tijdschriften en andere media. Misschien was daar ook geen aanleiding toe omdat ik een mooi figuur had en een leuk koppie.
Alarmbellen gingen rinkelen!
Hoezo: ‘mooi figuur’ en ‘leuk koppie’? Wat houdt dat in? Ben ik niet, zonder het te willen en me bewust te zijn, vergiftigd met het schoonheidsideaal?? Sexy meisje

Rimpelmania: over onze strijd tegen veroudering
meer info over Beperkt houdbaar.

12 reacties

 1. Ach ja, hoe graag zou ik een maatje 38 willen hebben. Maar ik moet het nu eenmaal gewoon doen met een 48 …..
  En dat leuke koppie …. ach, zolang mijn wederhelft er graag naar kijkt !

  En plastische chirurgie, tja, alleen ooit aan gedacht om mijn voorgevel te verkleinen, maar toch zit die er nooit.

  Misschien in de toekomst voor Amy, die heeft nl 1 flapoor (waarschijnlijk klem gezeten in de baarmoeder) en als ze daar mee geperst gaat worden, dan laten we ingrijpen!!
  Maar ook met flapoor is ze het mooiste meisje van de hele wereld !

 2. Jouw laatste zin vind ik treffend.
  Ik verwees in mijn log bewust naar mijn jeugdjaren omdat ik toen nog kon zien en dus beïnvloed kon worden door de media. Inmiddels speelt dat veel minder! Desondanks betrapte ik mezelf erop dat ik dacht aan ‘een mooi figuur’, en vroeg me af wat ik daarmee bedoel. Of dat wat als mooi figuur wordt gezien niet is opgedrongen door alle commercials, films en videoclips. Maar vooral dat dat, voor mij althans, niet impliceert dat een voller figuur per definitie niet mooi zou zijn. Hetzelfde geldt voor andere uiterlijke kenmerken. Iets wat afwijkt kan juist zijn charme hebben, een gezicht uniek maken.

 3. Helaas door foute stofwisseling is een mooi figuur mij onbekend…………..

  Wel voel ik me dus zeer gefrustreerd door alle vooroordelen en dergelijke!

  En toch vindt mijn man me mooi! :Bloemen:

 4. Ik denk dat het goed is als je tevreden bent met jezelf. Eruit haalt wat erin zit. Voor mij is dat geen plastische chirurgie. Met dat geld kan ik zoveel leukere en zinniger dingen doen. Ik verbaas me hoeveel risico’s mensen operatief gaan lopen voor wat mooiere lippen, minder rimpels of andere zaken
  Mijn kinderen hebben alledrie flaporen. Behoorlijke. Bij de middelste stonden ze in een hoek van 90 Graden. Hij werd gepest. Daar is hij aan geopereerd. Het heeft trouwens maar even geholpen. Op den duur zijn ze gewoon weer teruggeflapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.