Het is nooit goed?

Onderstaand verhaaltje kreeg ik via de mail van een vriendin. Het is moralistisch maar op een leuke wijze verpakt.

Volg je hart

Op een dag gingen Hodja en zijn zoon op reis. Hodja gaf er zelf de voorkeur aan te lopen en zette zijn zoon op de rug van de ezel. Zo gingen ze op weg tot zij een paar mensen tegenkwamen die zeiden: “Zie daar de wereld op zijn kop. De jeugd heeft geen respect meer voor de ouderdom. Die gezonde jongen rijdt op een ezel, terwijl zijn arme, vermoeide vader nauwelijks vooruit komt.”
Hand voor ogen, blozend
Toen de jongen dit hoorde schaamde hij zich. Hij stapte af en stond erop dat zijn vader verder zou rijden. Zo liepen ze voort, Hodja op de ezel en de jongen te voet.
Even later kwamen ze weer mensen tegen die zeiden: “Moet je dat zien! Wat een ontaarde vader, die zelf lekker op de ezel zit en zijn kind laat lopen.”

Na dit verwijt draaide Hodja zich naar zijn zoon en zei: “Kom we zullen samen op de ezel rijden.” Ze vervolgden hun weg, tot zij mensen tegenkwamen die zeiden: “Kijk, dat arme beest! Zijn rug zakt door onder het gewicht van hen beiden, wat een dierenbeulen!”

Daarop zei Hodja tot zijn zoon: “Laten we afstappen. Het is beter dat we allebei te voet gaan, dan kan niemand ons nog verwijten maken.”
Zo liepen ze verder achter hun ezel. Tot een stel voorbijgangers wederom commentaar leverde: “Zie wat voor dwazen er op de wereld zijn. Ze lopen in de brandende zon en geen van beiden denkt eraan om op de ezel te gaan zitten.”
Jij staat voor joker
Hodja draaide zich om naar zijn zoon en zei: “Je hebt het gezien, mijn zoon. Hoe je je ook gedraagt, op- en aanmerkingen zullen altijd je deel zijn. Leer daarom je eigen hart te volgen.”

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heartkiss: :wehyven: :weet-van-niks: :twisted: :stom: :stokbrood: :sortof: :sad: :roll eyes: :red face: :proosten-bier: :proost: :perfect: :party animal: :mrgreen: :moon: :mad: :love mail: :lol: :kikker-pijl-boog: :kiekeboe: :jankend: :innocent: :idea: :humping: :huilend: :hugging: :hongerig: :handkiss: :gewonnen-beker: :get a life: :firefox: :evil: :egoboost: :drinking: :dog: :doei: :dj: :dansend poppetje: :cry: :cheerleader: :champion: :babe: :arrow: :Woman in love: :Vraagteken: :Surprised: :Smileys: :Romeo: :Rollende ogen: :Rasta: :Knipoog: :Eek: :Cool: :Confused: :Computerfight: :Coffee: :-| :-P :-D :) :!:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.