Rust!

Rust, rustig aan..

Het is gemakkelijker om van het leven te genieten als je het langzaam beleeft.”
Hardloper

“Moderne stadsmensen als ik hebben het druk, druk, druk – en daar zijn we trots op. Een volle agenda betekent een actief sociaal leven. Zo rijgen we de ene vluchtige ontmoeting aan de andere. Rust is iets voor de vakantie, een georganiseerde reis waar zoveel mogelijk bezienswaardigheden op een druk programma staan. Rust is iets voor oude mensen – of beter nog: rust is iets voor ná het leven.

Snel staat gelijk aan goed, aan vooruitgang. We gaan op een snel dieet (‘Nu slank in 8 dagen!’) en als dat niet werkt, is er liposuctie. We halen Chinees of laten pizza’s bezorgen en als we dan eens in de keuken staan te koken, is er een magnetron. We verwachten van de huisarts geen luisterend oor meer, maar een pil die meteen werkt.
Heeft slaap, toe aan rust
Verder is er speed-dating, zodat je in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen kunt scannen. Om ouders te helpen met vaak tijdrovende voorleesverhaaltjes zijn er speciale sprookjes die maar één minuut duren.”
******** De bron was de site van Ode, helaas is de pagina opgeheven.

10 reacties

  1. Lastig ja, onmogelijk; nee.
    Hoe je er een eind aan maakt? Door je ervan bewust te zijn. En op die momenten tijd in te bouwen, de rem erop, en door je agenda niet zo vol te gooien.

  2. “Tu roules comme tu vis,” verzuchtte een jonge meid uit Parijs twintig jaar geleden toen ze meereed in mijn auto.
    Waarom haasten mensen zich? Op mijn planeet… :Knipoog:

  3. Nou, ik ben al zover dat ik probéér er niet aan mee te doen! Eigenlijk al meer dan dat, toch wel. Maar af en toe hoor ik nog een stemmetje dat zich afvraagt of ik niet dit of dat moet, zou moeten, wat hoort enz. maar meestal lukt het me dat stemmetje de mond te snoeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.