Vind je geluk

boek over geluk

Alles over het zoeken en vinden van het geluk
Praktisch, concreet, haalbaar
Helder, duidelijk, inspirerend
Honderden tips, adviezen en opdrachten
Het boek om vandaag mee aan de slag te gaan!

Het stelt iedereen, dus ook jou, in staat, het geluk in je leven te vinden,. Het heeft iedereen veel te bieden.

In de eerste plaats geeft het nieuwe inzichten; het is gebaseerd op de nieuwste onderzoeksresultaten uit de wetenschappelijke psychologie.

Bovendien bevat het de meest inspirerende gedachten en de meest bruikbare adviezen die ooit eerder ontwikkeld werden.

Als onderzoeker is Maarten C. Berg professioneel op zoek naar de `geheimen’ van het geluk. Hij wil daarmee de kwaliteit van jouw leven verhogen.
De auteur is psycholoog, docent aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar hij deel uitmaakt van een researchgroep die onderzoek doet naar geluk en geluksgevoel. Hij beschouwt zichzelf als een gelukkig mens en is ervan overtuigd dat dat gevoel in principe voor iedereen is weggelegd.
Hartje

Info

TITEL: Pluk het geluk!

AUTEUR: Maarten C. Berg

PRIJS: € 17,50

ISBN: 90 215 3539 4
Boekwinkeltjes
Tja, heb het zelf niet gelezen. Ben het ook niet van plan. Het komt nogal schreeuwerig op me over, teveel superlativen. Ik geloof niet in de maakbaarheid van de samenleving, ook niet in die van de mens. Een boek als wondermiddel? Welnee!

Citaatjes over geluk

8 reacties

  1. Een boek als wondermiddel. Nee, mee eens. Maar je kunt de boodschap van een boek misschien wel gebruiken om je eigen innerlijke waarheid te ontdekken/evalueren/herinneren. Toch ook mooi. Sorry ik kon het niet laten.

  2. Hé vriendje! Ja ja, mooie toevoeging! Ben het ermee eens, je kunt er zeker je voordeel mee doen. Maar zo’n omschrijving van het boek vind ik eerder afstotend dan dat het me uitnodigt tot lezen!

  3. Ik geloof er ook niet in, niemand kan een ander de weg naar het geluk wijzen. Bovendien is het begrip geluk niet eenduidig: ieder heeft daar zijn eigen gevoelens bij en geeft er zijn eigen betekenis aan. Wat voor de een geluk is is voor de ander slechts een zekere mate van tevredenheid, wat voor de een niks voorstelt kan een ander intens gelukkig maken, …

  4. Dat heb je mooi gezegd!
    Geluk is inderdaad zo subjectief als wat. Maar ook voor het subject zelf… Ik bedoel, dat wat je de ene dag als geluk ervaart zal je de andere dag misschien minder doen. Dussss, is het ook aan stemmingen onderhevig, denk ik.

  5. Dan kun je nog beter NLP toepassen, het is wel bewezen dat je door positieve beïnvloeding je beter kan voelen. Misschien moet je dat boek op TJAKKA wijze lezen dan :Knipoog:

  6. Yesssss!
    NLP kan zeker een positieve uitwerking hebben. De kracht van gedachten is erg sterk. De theorie erachter is eigenlijk vrij simpel, maar wel effectief. Tijdens mijn stage in het maatschappelijk werk paste ik hem geregeld toe. Net zo iets als RET, rationeel emotieve theorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.