Wel aardig of vaardig?

Diploma’s zijn tegenwoordig onmisbaar. Maar er is nog een factor die bepaalt of je succesvol wordt: of je een aardig mens bent.

Good job!

Er is wetenschappelijk bewezen dat aardige mensen meer succes hebben in het leven, dus ook tijdens hun studie en op het werk. Sociale vaardigheden worden volgens twee onderzoeken zelfs steeds belangrijker dan kennis en vaardigheden.

Tim Sanders, auteur van het boek The Likability Factor zegt: “Het leven is een populariteitswedstrijd. We willen werken met mensen bij wie we ons op ons gemak voelen. Aardig zijn geeft daarbij bijna altijd de doorslag.”

Aardig gevonden worden of vaardigheden?

Al eerder bleek uit een onderzoek van Harvard Business Review dat mensen het liefst samenwerken met mensen die ze mogen. Dat is zelfs belangrijker dan wat die collega’s weten en kunnen. Psycholoog Susan David: “Bedrijven hebben zich traditioneel gericht op vaardigheden en denkvermogen van hun personeel. Maar het besef dringt door dat de efficiency van een medewerker ongedaan kan worden gemaakt als hij niet goed in de groep valt.”

(bron: Metro)

5 reacties

  1. Ehm, ik zou kunnen stellen dat dat een retorische vraag is!Ronddraaiende vraagtekens

    Maar toch, meestal ben ik erg aardig. Daar kun je dus alle kanten mee op, net zo als met mijn humeur, dat wil ook nog wel eens alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.