Zo baas zo hond?

‘Gemene honden hebben gemene baasjes’ Bulldog

Zo baas, zo hond

Geldt de viervoeter als gemeen, dan is de kans groot dat ook zijn eigenaar niet deugt. Dat blijkt uit een studie onder 335 hondenbezitters in het Amerikaanse Ohio.

Bazen van rassen als pitbulls en rottweilers blijken gemiddeld veel meer op hun kerfstok te hebben dan eigenaren van zachtaardigere honden. Elke baas van een agressieve hond had minstens één aanvaring met justitie, van verkeersovertreding tot veroordeling voor een ernstig misdrijf.
Blaffende hond
Van de eigenaren met risicohonden die een waarschuwing kregen omdat zij hun hond niet hadden laten registreren, bleek 30 procent zeker vijf keer met de politie in aanraking geweest. Bij de bezitters van poedels, beagles en collies was dat 1 procent, meldden Amerikaanse media.
Retriever
Er wordt wel gezegd dat hond en baas op elkaar lijken. Ik denk wel dat de als agressief geboekt staande honden door andere types aantrekkelijk gevonden worden dan de wat zachtaardiger honden.
Zelf heb ik een pracht van een blonde Labrador Retriever. Wat zegt dat over mij?
Uhm. ff denken
Zou ik het KNGF moeten vragen, zij hebben hem voor mij uitgekozen!

7 reacties

 1. In het nieuwe TV-programma van Franciscus van Jole werd gemeld dat een Labrador een half gezicht weggegeten had van zijn bazin. Daarbij werd gemeld dat het typ hond niet in het Journaal te zien was of was gemeld. Naar zijn zeggen omdat het niet past. Enge honden horen immers pitbulls of dergelijke te zijn. Ik vond zijn verhaal redelijk aannemelijk, maar het toch maar even nagezocht op het Internet. Daar bleek dat de hond een poging heeft gedaan om zijn bazin wakker te krijgen. Zie link: http://www.wijzer.wolters.nl/actualiteit.asp?scherm=gesprek&onderwerp=434

  Het erge is dat het Ohio-verhaal wel vaak opgaat. Deze mensen kopen ook grotere auto’s en rijden vaker sluiproutes waar ze vervolgens te hard rijden. Ze kijken ook meer sport (doen daar vooral niet aan mee) en drinken daarbij meer bier. Schijnbaar zijn het goedwillende mensen geweest die op een bepaald moment teleurgesteld zijn in het leven en zich nergens meer iets van aantrekken. Het klinkt erg stereotype, maar toch valt het me iets te vaak op.

  Zelf heb ik geen huisdieren. :verstoppertje:

 2. Xiwel, de link gaf een interne serverfout. Ik kon het op de hoofdpagina niet terugvinden, de site is geen voorbeeld van toegankelijkheid.
  Ik kan er dan ook nog niks over zeggen.
  Wel wordt altijd gezegd, ook door het KNGF, dat je honden nooit alleen moet laten met kleine kinderen. Ook die lieve poedels of retrievers niet. Maar daar zal het in jouw voorbeeld niet om gegaan zijn.

 3. Tja Amerikanen zijn zo wie zo al agressief. 😉

  Ik heb schildpadden, dat zegt zeker over mij dat ik heeeeeel oud word.

  Love As Always
  Di Mario :Dansend poppetje:

 4. Euh, ik vraag me af of Brechje en ik dan niet erg veel opelkaar lijken…
  Maar tis een herder, een belg, zacht knuffelig, gehaaid, angstig, meestal kreupel……
  :Weet van niks:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.