Dag van het park

Op de site van Omroep Brabant las ik dat vandaag ongeveer 150.000 mensen een park hebben bezocht in een van de deelnemende gemeenten aan de Dag van het Park. Zo’n 25.000 minder dan vorig jaar.
Een woordvoerder van medeorganisator ANWB weet de mindere belangstelling aan het wisselvallige weer. Bovendien viel de Dag van het Park dit keer op Pinksteren, wanneer er in het land veel te doen valt.

 
Wilhelminapark

Toch is de ANWB tevreden omdat er evenals vorig jaar weer zestig gemeenten meededen aan het evenement. Zo werd in Tilburg stilgestaan bij tuinarchitect en boomkundige Leonard Springer (Amsterdam 1855 – Haarlem 1940). Hij wordt gezien als een van de belangrijkste tuinarchitecten van Nederland. Hij ontwierp tal van parken, tuinen en begraafplaatsen. Zoals het Wilhelminapark in Tilburg, dat in 1897 gereed kwam. Wij hebben al eens eerder een rondleiding door dit park gekregen. Het is een mooi park en ik vind het interessant om meer te horen over het ontstaan ervan. Nu kwam het eens op een positieve manier onder de aandacht. Er komen namelijk geregeld mensen die de boel vernielen zoals de stoeltjes die her en der geplaatst staan, en ook hangen er drugsdealers rond. Niet voor niets is er dan ook een samenscholingsverbod. Maar gelukkig wordt het park ook gebruikt voor tal van leuke evenementen, en rondleidingen zoals vandaag.

In Tilburg was er ook de Meimarkt. Daar waren we niet te vinden. Veel te druk en ik houd niet van dergelijke rommelmarkten.

Heb jij nog een park bezocht, of andere leuke dingen gedaan?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Dagje uit

3 reacties

  1. Ja, wij hebben leuke dingen gedaan vandaag! Geen park of iets bezocht, maar gewoon lekker knus thuis gebleven. Kopje koffie, kopje soep, een lekker glaasje wijn, heerlijk! Mag morgen weer zo zijn. :Man knikt:

  2. Ik was donderdag al naar een park geweest. Als voorloper, ik dacht straks is het druk en dan vind ik het park niets aan.

    Love As Always
    Di Mario :Dansend poppetje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.