Roze maandag

Roze maandag

Wat beeldt het logo uit?

Logo roze maandag

Het logo bevat een roze poppetje. Dat roze poppetje verbeeldt de roze wuppie die in de loop der jaren is uitgegroeid tot hét symbool van Roze Maandag. Het poppetje is vrolijk en geeft de dynamiek van de kermis; het unieke kader van dit evenement, goed weer. Het poppetje heeft 5 armen. Een arm voor homo’s, een arm voor lesbo’s, een arm voor biseksuelen, een arm voor hetero’s en een arm voor transseksuelen. Alle armen zijn gelijk en vormen op deze dag één geheel van gezamenlijk feestvierende mensen.

Het poppetje beeld ook uit dat de commercie van deze dag moet worden aangewend voor ideële doeleinden. De roze wuppie wordt bijvoorbeeld massaal verkocht t.b.v. het Aidsfonds. Homobelangenorganisatie COC krijgt op Roze Maandag ruime gelegenheid de aandacht van het kermispubliek te vestigen op haar belangrijke werk.

Sinds de vernieuwde stichting aan het werk is, is de plaatsnaam Tilburg onlosmakelijk aan de naam van het evenement verbonden. Tilburg is immers gaststad van het evenement, faciliteert de stichting bij haar werkzaamheden en wil graag uitdragen trots te zijn op het geweldige begrip Roze Maandag in haar stad.

Tilburgse kermis

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Dagje uit

3 reacties

  1. waar haal je die informatie toch allemaal vandaan? Grappig om te lezen.
    Roze maandag slaan wij dit jaar maar over, veel te druk. Hoewel, het weer is niet zo goed vandaag.
    Groetjes Audrey

  2. Het weer zit inderdaad flink tegen vandaag. Toch denk ik niet dat dat mensen zal weerhouden te gaan. Maar voor sommigen zal het wel kou lijden worden, gezien hoe ze zich (niet) kleden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.