Zwartrijden

Zwartrijden

Voor wie het nog niet wist…
Vanaf 1 oktober kan er bij NS geen kaartje meer worden gekocht in de trein. Treinreizigers moeten vóór het instappen zorgen voor een geldig kaartje. Anders krijgen zij van de conducteur naast de ritprijs standaard een boete van 35 euro opgelegd.

Smileys in trein

De nieuwe regel is bedoeld om zwartrijden aan te pakken. En daarmee een einde te maken aan vervelende discussies in de trein over het vervoerbewijs. Reizigers die met een gegronde reden geen kaartje konden kopen, zullen volgens de NS niet beboet worden.
Rolstoel

Iemand met een handicap die alleen reist en zijn OV-begeleiderskaart op zak heeft, krijgt zonder geldig kaartje geen boete. De conducteur schrijft in de trein een zogenaamd Uitstel van Betaling uit. Daarop staat het boetebedrag wel vermeld. Maar de reiziger krijgt alleen de acceptgiro voor de verschuldigde reiskosten thuis gestuurd.
Overigens kan op vertoon van de OV-begeleiderskaart bij een bediende balie op een bemand station een kaartje worden gekocht zonder de extra balietoeslag.

Bronnen: Federatie SB-Belang en NS

Nb. Inmiddels is dit bericht zo verouderd doordat men tegenwoordig met de OV-chipkaart moet reizen en inchecken. Zwartrijden is heus nog wel mogelijk, dat wel. 😆
Reizen met het openbaar vervoer

5 reacties

  1. Kim: Ik kwam op je site via de site van Peggy.
    Ik ben net als zij een echte spast 🙂
    Goeie site, mijn soort humor.
    En ik denk nu, zelfs al ziet ze het niet, ze is beter in plaatjes op d’r weblog plaatsen als ik, zucht……. 🙂

  2. Ik moest vreselijk lachen om die mevrouw in het journaal, die zei dat ze geen kaartje meer kan kopen als ze op het station komt en de trein staat er al … Ongelooflijk, dat dat soort flutredenen ons tijdens nieuwsuitzendingen gepresenteerd wordt. Ze moet gewoon eerder van huis gaan en niémand die dat zegt.

  3. Die uitzending heb ik gemist, ik had visite. Klinkt inderdaad belachelijk, slecht excuus ook. Maar zo zullen er waarschijnlijk velen zijn geweest, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat nu deze maatregel is genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.