Tv toys is nu Mediadrome

Tv toys

In TV Toys maak je een wandeling door de wereld van film en televisie. Via het grote dierenbos van Meneer de Uil kom je langs het kasteel van Ti Ta tovenaar en het kasteel van Ollie B. Bommel. He, is dat niet de boom van Paulus de Boskabouter? Wandel je verder dan zie je woonwagen van Pipo de Clown, de keuken van Saartje uit Swiebertje en Dappere Dodo met zijn vriendje Kees en alle andere kameraden. En dit is nog maar het begin. Want nadat je een bezoek hebt gebracht aan het kasteel van Floris, zie je in de haven de Bereboot liggen met Maatje, kapitein Brom en al die anderen. Je loopt op je tenen door Sesamstraat, griezelt in de ondergrondse gangen van de Ninja Turtles.

voordat je even tot rust komt in ….. Gotham City, waar Batman en Robin ervoor zorgen dat je veilig bent. Even het trappetje op en je bent in de Far West.
Wandelende krokodil

Ben je bang voor krokodillen, ga dan niet naar de jungle van Tarzan maar neem een kijkje in Smurfenland. Of ga de ruimte in met Thunderbirds, Star Wars en Star Trek. Uitpuffen kun je dan weer in de sprookjesachtige wereld van Studio 100 waar je wordt omringd door Robin Hood, Doornroosje en Assepoester. Niet sprookjesachtig, maar zeker niet minder leuk K3, Samson & Gert en kabouter Plop. Allemaal te bewonderen in originele kostuums en decorstukken.

Nota bene!
In de zomer van 2005 maakte het TV Toys Museum bekend dat het in financiële moeilijkheden zat, mede door de extreem warme zomer van 2003, waardoor geen mens meer naar het museum ging. Om het museum draaiende te houden hield men een geldinzamelingsactie. In 2008 sloot het alsnog de deuren. Er waren plannen om het museum in Zutphen voort te gaan zetten. Het winkelgedeelte was in Zutphen voortgezet, onder de naam Spoenk. Inmiddels bestaat dat ook niet meer.

Tegenwoordig is het museum gelegen in Nijmegen onder een nieuwe naam, “Mediadrome”, en heeft het een nieuwe cadeauwinkel met de naam “Tante Hannie”.
Mediadrome is een beleving. Een wereld waarin nostalgie, heden­daag­se beeldcultuur en nieuwe trends tot leven komen.
De basis is een unieke collectie van ruim 120.000 items die hun oorsprong vinden in vijf pijlers. Nederlandse en buitenlandse televisieseries, films, strips, games en musicals, vanaf het begin van de film in de vorige eeuw tot en met nu. De collectie blijft zichzelf vernieuwen met de laatste trends.
Binnen de collectie bevinden zich veel zeer bijzondere originele rekwisieten.
Zie Mediadrome

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Dagje uit

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.