Beeldschermloep

Beeldschermloup

Beeldschermresoluties worden steeds hoger en daarom is het soms lastig om kleine elementen op het scherm goed te zien.
Zit u ook wel eens met toegeknepen ogen naar uw scherm te staren? Misschien staat uw resolutie wel te hoog afgesteld. Of misschien hebt u toch echt een bril nodig. Maar voordat u naar de opticien toe rent, is hier een hulpmiddel dat miniem kleine schermdeeltjes levensgroot maakt:

Het (gratis) programma ‘Virtual Magnifying Glass’ verandert de muisaanwijzer in een loep die u over het beeld kunt bewegen.
Virtueel vergrootglas is ontworpen voor slechtzienden en anderen die een deel van het computerscherm moeten vergroten. In tegenstelling tot de meeste vergelijkbare programma’s, opent het geen apart programmavenster voor de vergroting, maar plaatst het een beweegbaar vergrootglas op het scherm.
Als extra handigheid kunt u met dit programma de RGB-waarde van een kleur bepalen. Er verschijnt dan een richtkruis in het vergrootglas dat u op een pixel zet, waarna de RGB-waarde in beeld verschijnt. Voortaan kunt u alle kleuren reproduceren!

Computerscherm

Voor meer info en download van de beeldschermloep:
http://magnifier.sourceforge.net

Virtual Magnifying Glass is a free, open source, cross-platform screen magnification tool. It is simple, customizable, and easy-to-use.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

9 reacties

  1. Ja, komt en gaat bij golven, lijkt wel. Ben momenteel zo ongeveer heel mijn homepage aan het bijwerken, corrigeren enz. Kost veel tijd omdat er honderden bestanden op staan. Maar ik ben bijna klaar! :Glimlach:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.