Slechtziend.nl

Slechtziend.nl

Blinden en slechtzienden kopen vanaf vandaag de hulpmiddelen om de hoek. Bekijken en direct kopen in de winkel, dit kan door slechtziend.nl. Vanaf vandaag start een uniek concept dat visueel gehandicapten in staat stelt laagdrempelig en dicht bij huis hulpmiddelen te bekijken en te kopen. Dit concept, slechtziend.nl genaamd, is een netwerk van organisaties die hulpmiddelen verkopen voor visueel gehandicapten.

Tevens is het de site voor mensen die blind of slechtziend zijn die op zoek zijn naar informatie en hulpmiddelen. Maar ook voor mensen die beroepsmatig met visueel gehandicapten in aanraking komen.

slechtziend.nl is een initiatief van AMMAREHA MEDICAL, specialist in hulpmiddelen voor visueel gehandicapten. Het initiatief is gestart, omdat de meeste blinde en slechtziende mensen hulpmiddelen van ver moeten halen. Juist voor deze doelgroep is het een extra handicap. AMMAREHA MEDICAL heeft daarom een netwerk van verkooppunten opgezet door het hele land, zodat men snel en simpel het juiste hulpmiddelenadvies kan krijgen en het hulpmiddel kan aanschaffen.
Organisaties die zich hebben aangesloten hebben een display met hulpmiddelen in huis, te herkennen aan het logo slechtziend.nl.
Zo is er altijd wel een organisatie in de buurt waar mensen met een visuele handicap hulpmiddelen kunnen aanschaffen.

Het is ook een portaal op het internet voor visueel gehandicapten. Er is informatie te vinden over blind- en slechtziendheid en er staat een telefoonnummer vermeld dat men kan bellen voor adressen van de verkooppunten. Telefoon Tevens zijn op deze site talloze links te vinden die voor visueel gehandicapten van belang kunnen zijn. Het is een interactief concept dat zich zal blijven ontwikkelen en telkens wordt afgestemd op vraag en aanbod.

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

3 reacties

  1. Hopelijk worden er niet teveel van dit soort initiatieven genomen, want we kennen al Alecs en World Wide Vision en willen die ondernemers nog wat beleg op hun brood behouden is het van belang dat de concurrentie niet al te groot wordt…
    Maar goed, ik heb zojuist de website bezocht. Iets nieuws heb ik nog niet ontdekt. Ik kreeg wel meteen een waarschuwing van Windows toen ik de site opende, wellicht vanwege de lichtkrant die vertoond wordt op de site. Zo’n grapje als een beeldkrant is niet altijd compatibel. Ik kan helaas niet lezen wat er op de beeldkrant te zien valt en ik ben benieuwd of slechtzienden dat wel kunnen die gebruik maken van beeldschermuitleessoftware.

  2. Het is leuk dat de site ondersteund wordt door een gesproken ‘vertaling’ maar in combinatie met een spraaksynthesizer vind ik dat weer erg lastig!
    Verder is een aantal knoppen onbenoemd, dus qua toegankelijkheid kan er wel wat verbeterd worden. Die lichtkrant toont ie bij mij niet, ik krijg ook geen melding van Windows.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.