Toegankelijke voorstelling

Toegankelijke Shakespearevoorstelling in Diever

Het Shakespearetheater in het Drentse Diever speelt ieder jaar een stuk van Shakespeare in het eigen openluchttheater. Dit jaar wordt “Driekoningenavond” gespeeld. Het is een komisch stuk vol rolverwisselingen en verwarring. Het Shakespearetheater verzorgt deze zomer samen met Het Schild, centrum voor visueel gehandicapte ouderen te Wolfheze, toegankelijke toneelvoorstellingen voor mensen met een visuele beperking. Er is informatie over de voorstelling in braille, grootletter en in gesproken vorm op cd.

Ook zal er naar een speciale matineevoorstelling een bus rijden voor mensen met een visuele handicap. In het theater is begeleiding en er wordt verteld hoe het theater en het toneel eruit zien. Men kan de kostuums van de spelers voelen en het toneel verkennen, dat op natuurlijke wijze deel uitmaakt van het bos.

Op verzoek stuurt Het Schild informatie over de voorstelling in de gewenste leesvorm toe.
telefoon (026) 482 11 77 of mail naar: edwin.frei@hetschild.nl
Zie voor actuele info: www.shakespearetheaterdiever.nl

In 2019 is dit de voorstelling in de open lucht:
Maat voor Maat (Measure for Measure)
Meten met gelijke maten

Maat voor Maat is een komedie over een ernstig onderwerp. Het gaat over gerechtigheid en medelijden, over seks en over dood. Met als belangrijkste vraag of het mogelijk is om met gelijke maten te meten in een wereld waarin iedereen liegt. Measure for Measure is de laatste komedie die William Shakespeare heeft geschreven.

In 2021 werd voor het eerst in de geschiedenis van het Shakespearetheater ook een live-stream van de voorstelling uitgezonden. Compleet met inleiding, interviews en een kijkje achter de schermen. Benieuwd hoe dat eruit zag, bezoek de site!